Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні затягнеться: експерти озвучили прогноз на осінь та зиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні затягнеться: експерти озвучили прогноз на осінь та зиму

Жодна зі сторін не вистачає потенціалу, щоб радикально переламати ситуацію на свою користь

2 серпня 2022, 17:02 comments1362
Поділіться публікацією:

Про швидке завершення війни в Україні говорити не доводиться. І найімовірніше бойові дії затягнуться як на осінь, а й у зиму. Як передає видання "Коментарі", на таку думку схиляються опитані авторитетні аналітики та експерти, пише портал "РБК-Україна".

Війна в Україні затягнеться: експерти озвучили прогноз на осінь та зиму

Війна в Україні. Фото: facebook.com/93OMBr/

Військовий експерт, полковник Сергій Грабський зазначив, виходячи з тієї ситуації, яка складається на полі бою, можна стверджувати, що бойові дії в Україні точно торкнуться зими, адже на сьогодні жодна зі сторін не готова поступатися і при цьому не має достатньо сил і ресурсів. , щоб досягти своїх цілей. Також немає підстав каже, що ближче до зими припиниться гаряча фаза війни.

Колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко також вважає, що наближення до зими не може призвести до припинення бойових дій. Романенко визнав, що ведення бойових дій узимку справді ускладнюється, але говорити про те, що через зиму війна може закінчитися – не так. До того ж, приклади Першої та Другої світової воєн вже показали, що взимку бойові дії можуть навіть загостритись. Якщо готувати війська, постачати їх, то завдання можна виконувати і в зимових умовах.

На думку Романенка, багато залежатиме від фіналу битви за Херсонську область. Якщо внаслідок контрнаступу ЗСУ вдасться деокупувати область, то Москві доведеться піти на цілу низку поступок.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українці прожили 160 днів повномасштабного вторгнення. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чому перелом у війні вже розпочався.

Також видання "Коментарі" повідомляло — міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів, як проходить окупація Донецької області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини