Головна Новини Суспільство Війна з Росією Виведення важкого озброєння із ЗАЕС: Макрон попередив – найближчі тижні будуть вирішальними
commentss НОВИНИ Всі новини

Виведення важкого озброєння із ЗАЕС: Макрон попередив – найближчі тижні будуть вирішальними

Президент Франції наголосив, що домовленості є - тепер настав час їх втілити в життя

13 грудня 2022, 15:00 comments1024
Поділіться публікацією:

Вже є певні домовленості щодо висновку виведення важкого озброєння із Запорізькою АЕС, де сьогодні перебувають російські загарбницькі війська. Як передає видання "Коментарі", про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи на Міжнародній конференції в Парижі, пише "Reuters".

Виведення важкого озброєння із ЗАЕС: Макрон попередив – найближчі тижні будуть вирішальними

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Еммануель Макрон зазначив, що зараз настає важливий момент, як реалізувати ті домовленості, які вже є.                                   

При цьому лідер французів нагадав, що всім разом свого часу вдалося захистити Чорнобиль, і зараз перед Заходом стоїть не менш амбітна мета – захистити Запоріжжя. У зв'язку з цим найближчі тижні будуть вирішальними.

"Франція проводить міжнародну конференцію в Парижі з метою термінової допомоги Україні, щоб допомогти їй пережити зимові морози, коли російські війська атакують об'єкти цивільної інфраструктури по всій країні", — повідомляє агентство.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський, звернувшись 12 грудня до учасників саміту G7, закликав Росію закінчити війну до Різдва. А самі лідери "Великої сімки" на віртуальній зустрічі, в якій брав участь Зеленський, домовилися продовжувати підтримку нашої країни, зокрема фінансову, створити платформу координації допомоги Україні та надати нам більше коштів ППО. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" виступ українського президента та заяви за підсумками саміту.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кримська поліція повідомила про підозру в держзраді депутату російської Держдуми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини