Головна Новини Суспільство Війна з Росією Витік секретних документів свідчить про плани Путіна організувати "тотальну чистку" українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Витік секретних документів свідчить про плани Путіна організувати "тотальну чистку" українців

Путін планував швидко підкорити Україну, а усіх незгодних переслідувати та відправляти в концтабори, щоб зменшити протести серед населення.

27 березня 2023, 13:35 comments10024
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін планував організувати "тотальну чистку" в Україні, щоб повністю підкорити жителів країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на британське видання Mirror.

Витік секретних документів свідчить про плани Путіна організувати "тотальну чистку" українців

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У секретних документах російської розвідки повідомляється, що були накази від верхівки Кремля про вивіз громадян України до концтаборів. Таким чином Росія планувала залякати та підкорити решту населення країни. Російські секретні документи передало неназване джерело ФСБ правозахиснику Володимиру Осєчкіну, засновнику сайту gulagu.net. Цей ресурс описує знущання та тортури в російських в’язницях і корупцію серед російської політичної еліти.

За словами джерела ФСБ, електроні листи детально описують плани Путіна завдати жорстоких атак по мирному населенню України. Зокрема повідомляється, що Путін планував "тотальну чистку" в Україні, щоб отримати лояльний до себе уряд.

"І після всього цього ми можемо встановити будь-який уряд у Києві", — йдеться у секретних документах.

У листах повідомляється ставлення російського диктатора на протести в Україні, які відбувались би при російському керівництві. Згідно з планами Путін планував, щоб мітингувальників били з можливим "нанесенням серйозних травм окремим протестувальникам". Окрім того, після зменшення протестів почнеться етап терору, де ФСБ буде ключовою організацією.

"Тут ФСБ буде грати першу скрипку, і людей будуть затримувати вночі вдома під час комендантської години і відправляти на російську територію – концтабори і ще гірше. Передбачається, що після такої чистки протести повністю припиняться", — повідомляє Mirror цитати з документів.

Експерт із Росії аналітичного центру зовнішньої політики Chatham House Кейр Джайлз вважає, що такі плани РФ є можливими, адже на звільнених територіях знаходили катівні.

"З того, що ми бачили на окупованих територіях, ми знаємо, що чекало на решту України", — каже Джайлз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія використовує "югославський сценарій" в Україні.

Також "Коментарі" писали про військового аналітика, який пояснює, чому Бахмут є важливим для контрнаступу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини