Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий аналітик пояснює, чому Бахмут є важливим для контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий аналітик пояснює, чому Бахмут є важливим для контрнаступу ЗСУ

Данський офіцер Андерс Нільсен розповідає про вдале рішення українського керівництва обороняти Бахмут, що в майбутньому призведе до кращих позицій при контрнаступі ЗСУ.

26 березня 2023, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовий аналітик та морський офіцер Андерс Нільсен розповідає, чому для України утримання Бахмута є ключовим для вдалого контрнаступу через кілька місяців. Також Нільсен пояснює, як нетерплячий Путін допоміг українській армії створити передумови для успішної атаки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Youtube морського офіцера.

Військовий аналітик пояснює, чому Бахмут є важливим для контрнаступу ЗСУ

Українські військові атакують позиції окупантів. Фото з відкритих джерел

Військовий аналітик Андерс Нільсен з Данського королівського коледжу оборони вважає, що для вдалого контрнаступу ЗСУ, українська армія мала виснажити російські військові сили. Що в принципі вдалось зробити через нетерплячість Путіна. Російський диктатор наказав своїм генералам атакувати та йти вперед. Таким чином перебуваючи в обороні українські сили мали краще становище.

Також, Україна мала робити все, аби російська армія продовжувала свій зимовий наступ, адже при паузі, російські сили могли перегрупуватися.

Одним з ключових моментів в українській тактиці Нільсен вважає Бахмут. Військовий аналітик вказує, що в грудні співвідношення втрат для ЗСУ було кращим, ніж в лютому. Україна могла вийти з міста на кращі позиції та очікувати нових атак росіян, проте у кінцю лютого Пригожин заявив, що після захоплення Бахмута війська РФ візьмуть перерву. Таким чином захист міста став важливим для подальшого виснаження Росії. Якби ЗСУ вийшли з Бахмута, а армія РФ взяла місто, то організувати контрнаступ було б вкрай важко, адже росіяни змогли б краще консолідувати свої сили.

Росія, яка втратила у боях за Бахмут близько 30 тис. солдатів не може просто зупинитись, адже це буде політичним провалом для Путіна. Тому армія РФ кидає великі сили і зазнає відповідно великих втрат.

Загалом Андерс Нільсен підсумовує свої ідеї двома тезами про те, що відбулось в останні місяці війни.

"Перша — Росія не має сил, щоб прорвати лінію оборони. Вони намагались, але вони зазнали поразки… Друга – Росія втратила багато ресурсів за зиму і стикається з проблемами людських ресурсів і техніки", — говорить Нільсен та додає, що Україна "виходить з зими у кращій позиції".

Така тактика українських командирів, на думку, Андерса Нільсена, може дати необхідну перевагу для контрнаступу, який може розпочатись у квітні, травні чи червні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після штурмовиків балканська країна погодилась передати Україні гелікоптери.

Також "Коментарі" писали, Медведєв погрожує напасти на важливе українське місто, щоб знищити "заразу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини