Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після штурмовиків балканська країна погодилась передати Україні гелікоптери
commentss НОВИНИ Всі новини

Після штурмовиків балканська країна погодилась передати Україні гелікоптери

Північна Македонія готова надати Україні вертольоти Мі-24, які раніше Україна надала балканській країні для боротьби проти сепаратистів.

26 березня 2023, 12:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Північної Македонії Славянка Петровська розповіла, що її країна готова відправити Україні 12 гелікоптерів Мі-24, які країна отримала у 2001 році від України про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на телеканал Alsat.

Після штурмовиків балканська країна погодилась передати Україні гелікоптери

Українські вертольоти Мі-24. Фото з відкритих джерел

За словами Петровської питання про передачу Україні бойових гелікоптерів винесуть для обговорення на засіданні уряду.

Українські гелікоптери були відправлені Північній Македонії у 2001 році для боротьби проти албанських сепаратистів, які повстали проти уряду країни. Окрім гелікоптерів Україна також відправила тоді ще 4 штурмовики Су-25. Після перемоги над повстанцями Північна Македонія не змогла виділяти значні кошти на експлуатацію військової техніки, тому останні роки винищувачі та гелікоптери перебували на зберіганні.

14 березня Північна Македонія вже надала новий пакет військової допомоги, проте ймовірно він не містив гелікоптерів. Міністр оборони Північної Македонії Славянка Петровська дала інтерв’ю про відправку гелікоптерів 24 березня.

Петровська зазначила, що 12 вертольотів, які повернуться до України після понад 20 років перебування у Північній Македонії не вплинуть на обороноздатність країни. Очікується, що північномакедонська армія придбає 8 нових гелікоптерів західного виробництва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Македонія відправила чотири штурмовики до України ще у 2022 році. Проте ці літаки ЗСУ може використати лише на деталі.

Також "Коментарі" писали про британську розвідку, яка назвала основні цілі російських дронів іранського виробництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини