Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка назвала основні цілі дронів, які Росія знову почала купувати в Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка назвала основні цілі дронів, які Росія знову почала купувати в Ірану

Розвідка Британії вважає, що Росія відновила регулярні покупки іранських безпілотників.

26 березня 2023, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За джерелами розвідки Британії, Росія почала регулярно купувати іранські дрони. Про це свідчать постійні запуски безпілотників з початку березня після паузи у кілька тижнів, яка відбулась у лютому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Міністерство оборони Великобританії.

Британська розвідка назвала основні цілі дронів, які Росія знову почала купувати в Ірану

Іранський дрон Shahed. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє британська розвідка, з початку весни сили Російської Федерації запустили щонайменше 71 іранський дрон-камікадзе з серії Shahed, які мали завдавати ударів по різних територіях України. Російська армія відновила атаки безпілотниками після перерви у два тижні, яка спостерігалась у лютому. Міністерство оборони Великобританії вважає, що це свідчить про регулярність покупок невеликих партій безпілотників з союзного для РФ Ірану.

Також у розвідці вказали, що Росія в основному запускає дрони іранської розробки з двох основних напрямків: Брянської області та Краснодарського краю. Таким чином армія РФ зменшує час підльоту дронів та має можливість атакувати більшу територію України. Основна ціль таких атак Російської Федерації – це знищення, або виявлення українських систем протиповітряної оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що неочікуваний союзник надав Україні літаки Су-25. У 2001 році ці штурмові літаки передала Україна цій балканській країні для придушення сепаратистського повстання. Також уряд України зробив запит для надання кількох вертольотів.

Також "Коментарі" писали про заяви російського політика Медведєва, який погрожує напасти на важливе українське місто, щоб знищити "заразу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини