Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вирішується доля міста: український воєнкор назвав критичну ситуацію в Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вирішується доля міста: український воєнкор назвав критичну ситуацію в Авдіївці

Російські окупанти змогли оминути українські сили в Авдіївці та закріпились на небезпечно близькій відстані до логістичної артерії українських оборонців.

4 лютого 2024, 14:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко розповів, що росіяни скористались хмарною погодою та увійшли на території Авдіївки з північного сходу. За словами журналіста росіяни всього за кілька сотень метрів від основної логістичної лінії українських оборонців.

Вирішується доля міста: український воєнкор назвав критичну ситуацію в Авдіївці

Карта бойових дій поблизу Авдіївки. Фото з відкритих джерел

Андрій Цаплієнко з посиланням на свої джерела в Авдіївці розповів про просування російських сил у місті.

"Сьогодні, як стверджують мої джерела в Авдіївці, ситуація в місті стала критичною. Російські штурмовики, користуючись хмарною погодою і неможливістю якісної аеророзвідки, увійшли до міста з північного сходу", — пише український журналіст.

За його словами російським силам вдалось обійти бойові ліні українських захисників та закріпитись на забудові поблизу Авдіївського кар’єру.

"Це означає, що до основної логістичної артерії українських оборонців їм залишаються сотні метрів", — наголошує Андрій Цаплієнко та додає, що "цими днями вирішується доля Авдіївки".

Попри критичність ситуації, за словами військових, вона поки що не є безнадійною. І у випадку наявності піхотних резервів з досвідом боїв у місті, прорив російських сил можна ліквідувати. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, як росіяни спробували прорвати кордон України на півночі. Російська ДРГ підійшла до кордону, а після виявлення розділилась на дві групи і намагалась обійти опорний пункт та здійснити атаку на українські позиції.

Також "Коментарі" писали, що генерал Тарнавський пояснив відмінність тактики росіян у боях у Мар’їнці та за Авдіївку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини