Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тарнавський пояснив відмінність тактики росіян у боях у Мар’їнці та за Авдіївку
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарнавський пояснив відмінність тактики росіян у боях у Мар’їнці та за Авдіївку

Генерал Олександр Тарнавський заявив, що Росія намагається уникати боїв у великих містах.

28 грудня 2023, 16:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Командувач військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський розповів у чому полягає відмінність боїв за Мар’їнку, яку росіяни майже повністю захопили та Авдіївку, де російські сили хочуть обійти місто. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Тарнавського для видання BBC.

Тарнавський пояснив відмінність тактики росіян у боях у Мар’їнці та за Авдіївку

Генерал Олександр Тарнавський. Фото з відкритих джерел

Під час розмови журналісти запитали, чи є сенс тримати Мар’їнку, якщо фотографії свідчать про практично знищене місто.

"Знаєте, коли мені ставлять таке питання, чи є сенс щось тримати або, чи є сенс щось зробити, то я скажу: ми сьогодні боронимо нашу землю", — пояснив свою позицію Тарнавський.

Однак бригадний генерал вказав, що захист українських територій не має відбуватись "шляхом самодурства" та знищенням особового складу ЗСУ, а різними тактичними маневрами, переміщеннями та введенням в оману ворога.

"Ми сьогодні чітко усвідомлюємо, якщо десь все знищено або немає можливості — наше завдання, перш за все, зберегти особовий склад", — говорить Тарнавський та додає, що росіяни практично стерли Мар’їнку з лиця землі.

Командувач військ "Таврія" також пояснив, що росіяни змінили свою тактику з моменту міських боїв у Бахмуті і уникають боїв у великих містах. Як приклад він вказує, що Мар’їнка невелике містечко за яке бої тривають вже другий рік.

"Якщо порівняти Мар’їнку з Авдіївкою, то ворог в Авдіївку не сильно бажає увійти. Він хоче обійти її, аби уникнути боїв у місті — бо це ще більше ускладнить його проблеми", — пояснив тактику росіян Тарнавський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генерал Тарнавський дав відповідь, чи справді ситуація на фронті зайшла в глухий кут.

Також "Коментарі" писали, що українські бійці знищили російського "Термінатора".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини