Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська ДРГ намагалась прорвати український кордон на півночі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська ДРГ намагалась прорвати український кордон на півночі: деталі

Генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, як росіяни спробували прорвати кордон України на Сумщині.

4 лютого 2024, 11:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські сили спробували незаконно перетнути український кордон у напрямку Сумщини. На це відреагували бійці Сил територіальної оборони до яких згодом приєднались протидиверсійні резерви та спільними силами відбили атаку.

Російська ДРГ намагалась прорвати український кордон на півночі: деталі

Російська ДРГ намагалась прорвати кордон України. Фото з відкритих джерел

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook розповів про чергову спробу росіян прорвати державний кордон України.

"Вчора о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійцями одного з опорних пунктів було помічено рух озброєної  групи у складі десяти осіб. Відразу українські бійці розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. Вже за кілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил", — розповів Наєв.

За словами генерала, після втрат російська ДРГ розділилась на дві групи: одна під прикриттям артилерії здійснювала евакуацію поранених та вбитих, тоді як інша спробувала обійти опорний пункт та атакувати українців. Однак на місце бою прибула контрдиверсійна група, яка вибила росіян з позицій поблизу кордону України.

"Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону", — пише Сергій Наєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії визнали, що не здатні захистити своє ключове місто.

Також "Коментарі" писали про керівника ГУР Кирила Буданова, який розповів, коли Україна піде в новий наступ. А ветеран війни Евген Дикий наголосив на небезпеці у разі затримки масової мобілізації в Україні, яка може призвести до втрати "вікна можливостей".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини