Головна Новини Суспільство Війна з Росією Винищувачі F-16 прибудуть в Україну: Кулеба пояснив, що вплине на рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Винищувачі F-16 прибудуть в Україну: Кулеба пояснив, що вплине на рішення

Результати контрнаступу та рішення США вплинуть на поставки винищувачів F-16 до України, вважає Дмитро Кулеба.

2 травня 2023, 13:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що американські винищувачі F-16 потраплять в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Уніан".

Винищувачі F-16 прибудуть в Україну: Кулеба пояснив, що вплине на рішення

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Голова МЗС Дмитро Кулеба запевняє, що є два фактори, які вплинуть на поставки літаків F-16 до України.

"F-16 будуть. Це питання часу. Я думаю, що це буде залежати від рішення США і результатів контрнаступу", — сказав Дмитро Кулеба в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Кулеба наголосив про важливість кількох видів військової техніки для української армії, серед якої також присутні американські винищувачі.

"Зараз є три пріоритети — артилерійські снаряди, бронетехніка і F-16. Це дуже важливі історії, над якими ми щодня працюємо", — говорить Кулеба.

Український міністр запевняє, що за допомогою західних винищувачів контрнаступ відбувався швидше та зміг би "зберегти набагато більше життів наших солдатів і цивільних, які страждають від ракетних ударів". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український пілот з позивним Karaya пояснив, чому Україні потрібні лише винищувачі F-16. За його словами літаки Mirage 2000 та Eurofighter мають хороші характеристики, однак вони коштують дорого, їх кількість невелика, що може викликати проблеми з постачанням певних деталей під час інтенсивного використання винищувачів.

Також "Коментарі" писали про те, на якому місці в списку потреб України знаходяться західні винищувачі на думку помічниці міністра оборони з питань міжнародної безпеки США Селести Валландер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини