Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пілот Karaya пояснив, чому Україні потрібні лише винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Пілот Karaya пояснив, чому Україні потрібні лише винищувачі F-16

Український пілот Вадим Ворошилов порівняв винищувачі F-16 з іншими сучасними військовими літаками Mirage 2000 та Eurofighter.

27 квітня 2023, 13:35 comments2641
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український пілот Вадим Ворошилов з позивним Karaya розповів, чому для України потрібні лише винищувачі F-16, а не інші західні літаки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ефір Radio NV.

Пілот Karaya пояснив, чому Україні потрібні лише винищувачі F-16

Український пілот Вадим Ворошилов з позивним Karaya. Фото з відкритих джерел

Український пілот порівняв винищувачі F-16 з іншими сучасними західними військовими літаками Mirage 2000 та Eurofighter.

"Mirage 2000 – гарний літак по маневреним характеристикам, але їх було збудовано не набагато, не більше ніж 600 одиниць. Ворог нас переважає технічно і кількісно, щоб компенсувати кількісну частину ворога нам потрібно суттєво переважати в технічному плані, що нам може забезпечити літак F-16", — каже Karaya.

Порівнюючи іншу модель сучасного літака Eurofighter Вадим Ворошилов вбачає проблеми в ціні та недостатньому матеріальному забезпечені для України, яка перебуває в інтенсивних умовах війни.

"Eurofighter – дуже сучасний і потужний винищувач, але ціна за один винищувач вдвічі більша ніж ціна літака F-16. Але їх також було побудовано менше ніж 600 повітряних суден. Ключовий фактор ціна і кількість", — говорить український пілот.

Вадим Ворошилов  вказує, навіть, якщо союзники приберуть ціну, то буде брак компонентів, які зможуть забезпечити виробники літака для сучасних інтенсивних потреб Повітряних сил України.

Головними перевагами винищувачів F-16 Karaya називає ціну, бойові спроможності та кількість — понад 4,6 тис. суден. Велика кількість підприємств займається їх модернізацією та виготовленням авіаційних засобів ураження.

"Для великої структури, як Повітряні сили – це найкраща машина, що нам зараз потрібна. Потрібно розуміти й логістичні моменти, коли нам не проблематично буде, під час активної фази ведення бойових дій транспортувати компоненти до даного типу винищувачів", — підсумовує Karaya.

Нагадаймо, що український пілот минулого року збив п’ять дронів і дві крилаті ракети. У кінці 2022 року Володимир Зеленський надав Вадиму Ворошилову звання Героя України та вручив ордена "Золота Зірка".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те на якому місці в списку потреб України знаходяться західні винищувачі.

Також "Коментарі" писали про критичну заяву з Німеччини щодо сучасних літаків для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини