Головна Новини Суспільство Війна з Росією Використовують як приманку: військовий розповів про нову тактику росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Використовують як приманку: військовий розповів про нову тактику росіян

Російські солдати використовуються, як приманка для ЗСУ.

сьогодні, 14:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Армія РФ використовує частину свого особового складу, як приманку для визначення позицій українських сил — вони кидають солдатів у "м’ясний штурм" та чекають, поки ЗСУ відкриє по ним вогонь. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву речника ОТУ "Харків" Віталія Саранцева.

Використовують як приманку: військовий розповів про нову тактику росіян

Український військовий. Фото: ukraina.info

Речник оперативно-тактичного угруповання Харків Віталій Саранцев ефірі національного телемарафону розповів про тактику росіян, яка допомагає викрити вогневі позиції українських сил. За його словами росіяни більше цінують військову техніку, ніж особовий склад, яким охоче ризикують на війні в Україні, зокрема на Харківському напрямку армія РФ втратила понад 16 тисяч солдатів.

"Ворог не рахується зі своїми втратами. Ворог воліє зберігати техніку й озброєння, аніж берегти свій власний особовий склад. Людей відправляють на штурмові дії, використовуючи їх як приманку, щоб по них починали відпрацьовувати Сили оборони. Таким чином вони намагаються вивідати нашу систему вогню і завдавати уражень", — говорить військовий та додає, що російські штурмовики "стовідсотково гинуть" від уражень ЗСУ.

За словами Саранцева, найгарячішою точкою на Харківському напрямку залишається Вовчанськ. Армія РФ намагається розширити зону контролю та активно обстрілює місто з РСЗВ чи важких вогнеметних систем. Попри це, за словами військового, росіяни також завдають уражень по своїм.

""Дружній вогонь" свідчить про те, що противник перебуває у стані відчаю чи максимальної злості та має завдання просунутися до свого підрозділу, який продовжує бути заблокованим на агрегатному заводі", — розповів речник ОТУ "Харків".

Саранцев додав, що попри спроби ворога просунутись далі, йому це не вдається, а ЗСУ враховує всі наявні засоби та можливості противника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, коли на війні настане переломний момент та які ознаки цього.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна розпочала новий етап війни проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини