Головна Новини Суспільство Війна з Росією Виїзд з України для жінок теж може опинитися під забороною: кого торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Виїзд з України для жінок теж може опинитися під забороною: кого торкнеться

Федір Веніславський прогнозує, що виїзд з України для жінок на військовому обліку обмежать

7 вересня 2023, 13:30 comments2972
Поділіться публікацією:

Жінки, які мають медичну чи фармацевтичну освіту, мають стати на військовий облік із 1 жовтня 2023 року. Вони матимуть статус військовозобов'язаних, для яких виїзд за кордон може стати обмеженим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "РБК-Україна" зробив член парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник президента в Раді Федір Веніславський.

Виїзд з України для жінок теж може опинитися під забороною: кого торкнеться

Військовий облік жінок. Фото з відкритих джерел

"Якщо вони (жінки, які мають медичну освіту – ред.) стоятимуть на обліку, то вони набувають статусу військовозобов'язаних. А військовозобов'язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлений для військовозобов'язаних. Тобто, якщо будуть окремі якісь документи, що дають право на тимчасовий виїзд — тоді так, вони зможуть виїхати. Якщо ні — тоді вони так само, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду", — заявив Веніславський.

При цьому нардеп зазначив, що ті жінки, які не мають військово-облікових спеціальностей, пов'язаних із військовою справою, з 1 жовтня можуть стати на облік добровільно.

За словами Веніславського, про розширення списку спеціальностей у жінок, які повинні обов'язково ставати на облік, поки що не йдеться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в апараті Верховної Ради зареєстровано законопроект № 9672 про відміну відстрочки від мобілізації для студентів віком від 30 років, які здобувають не послідовну вищу освіту або другу та більше. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє сайт парламенту.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у РНБО анонсували посилення мобілізації: кого можуть закликати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини