Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відключення світла в Україні будуть навіть без ракетних ударів Росії: нардеп назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Відключення світла в Україні будуть навіть без ракетних ударів Росії: нардеп назвав причину

Українці можуть залишитись без електроенергії вже у листопаді. Народний депутат пояснив, які проблеми слід очікувати у найближчі місяці.

31 жовтня 2023, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Навіть, якщо Росія не буде обстрілювати енергетичну інфраструктуру, українці можуть залишитись без світла вже у листопаді, стверджує член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Відключення світла в Україні будуть навіть без ракетних ударів Росії: нардеп назвав причину

В Україні можуть бути відключення електроенергії у листопаді. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв'ю для видання Telegraf Сергій Нагорняк розповів про проблеми в енергетичній сфері в Україні, які викликані війною з Росією. Депутат вважає, що в Україні відключення електроенергії можливе вже у листопаді.

"Навіть якщо не буде жодного обстрілу ракетами та дронами, з великою ймовірністю у нас будуть обмеження", — сказав Нагорняк та припустив, що обмеження будуть у листопаді.

Головною причиною цього є дефіцит створення енергії. Сергій Нагорняк пояснює, що зараз сонячна погода, яка дозволяє генерувати додаткову електроенергію через сонячні електростанції. Однак з наближенням зими цього ресурсу буде замало.

Крім того, Нагорняк вважає, що Україна не зможе перекрити всю нестачу електроенергії від сусідніх країн.

"Навіть бажаним імпортом ми його не перекриємо. Я можу прогнозувати, що будуть планові відключення. Це навіть за умови відсутності обстрілів. Якщо будуть обстріли, то тим паче", — наголосив Нагорняк, однак додав, що відключення будуть регіональні, а блекаут по всій Україні навряд чи можливий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українцям слід готуватись до відключень до 10 годин. Названо 5 проблемних областей.

Також "Коментарі" писали, що після вдалої атаки українських безпілотників по електричній підстанції кілька населених пунктів Росії залишились без світла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини