Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українцям слід готуватись до відключень до 10 годин: названо 5 проблемних областей
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям слід готуватись до відключень до 10 годин: названо 5 проблемних областей

Названо 5 найбільш проблемних областей, де можуть виникати довгі періоди без світла у разі поновлення російських атак на енергосистему України.

10 вересня 2023, 12:45 comments21970
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Восени 2022 року Росія обрала нову ціль для ракетних атак – українську енергетичну систему. Таким чином росіяни збирались створити непридатні умови для українців, які за думкою Кремля вимагали б закінчення війни на умовах росіян. Однак громадяни України та служби відновлення справились з ситуацією. Тепер очікується, що росіяни знову спробують це повторити.

Українцям слід готуватись до відключень до 10 годин: названо 5 проблемних областей

Українцям слід готуватись до відключень до 10 годин. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі ремонтна кампанія йде за планом і в "Укренерго" виконали майже 80% робіт з ремонту електричних мереж. Шмигаль додав, що високовольтні підстанції вже відновлені на рівні до початку повномасштабного вторгнення.

Експерт з Інституту енергетичних стратегій (ІЕС) Юрій Корольчук заявив, що ще під час російських атак восени та взимку по енергетичній інфраструктурі вже було зрозуміло, що повністю відновити електромережу за літо буде неможливо. Корольчук прогнозує, що цього опалювального сезону аварійні відключення триватимуть довше.

"У ДТЕК Дніпропетровської області вже говорили, що треба готуватися до відключень по 4-8 годин, я думаю, це оптимістичний прогноз, і сміливо можна готуватися до відключень до 10 годин", — говорить експерт з ІЕС.

Корольчук також назвав п’ять областей, які за його словами є найбільш проблемними у плані відновлення енергетичної інфраструктури: Львівська, Київська, Одеська, Харківська та Хмельницька.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий оглядач Олег Жданов розповів, де російські сили нарощують війська для атаки. За його словами наразі у росіян є лише одне місце для можливого прориву.

Також "Коментарі" писали, скільки українці купують нових айфонів щомісяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини