Головна Новини Суспільство Війна з Росією Від своїх планів не відмовилися: до чого росіяни готуються на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Від своїх планів не відмовилися: до чого росіяни готуються на Харківщині

За інформацією ОТГ "Харків", росіяни готують нові підрозділи для атак у Вовчанську

13 липня 2024, 15:24
Поділіться публікацією:

Російські окупанти на Харківському напрямку продовжують наступальні дії. Зокрема, вони готують нові підрозділи для атак у Вовчанську. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Telegram-каналу оперативно-тактичного угрупування "Харків".

Від своїх планів не відмовилися: до чого росіяни готуються на Харківщині

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

За підрахунками військових, всього з початку доби сталося 13 бойових сутичок у районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ. Сил оборони відобразили 5 ворожих атак.

"Ворог намагається провести перегрупування своїх підрозділів в напрямку Липців та у Вовчанську, а також здійснює підготовку підрозділів 153 мсп 47 мсд та 138 ОМСБр 6А до атак у Вовчанську", — йдеться у повідомленні.

Військові зазначають, що продовжують заходи щодо посилення стійкості оборони. Натомість противник продовжує завдавати ударів. У угрупованні зафіксували 19 ворожих авіаційних ударів (43 КАБ) у районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Малі Проходи, Стариця, Куп'янськ та Глибоке. Також окупанти завдали 28 ударів дронами-камікадзе та здійснив 487 обстрілів.

Водночас путінські війська зазнають втрат. У Харківському напрямку вони склали 112 осіб (убитими та пораненими).

Що стосується озброєння та техніки, то знищеними та пошкодженими ворог втратив: 2 танки, 1 ББМ, 9 артсистем, 7 автомобілів, 1 ППО, 3 одиниці спеціальної техніки, 40 БПЛА. Також знищено 77 укриттів особового складу ворога та 3 стартові позиції безпілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" – знову проблеми із ППО: яка загроза нависла над Україною.

Також видання "Коментарі" повідомляло – допомога західних партнерів дозволить Україні зірвати плани російського диктатора Володимира Путіна та звільнити окуповані Росією території не одномоментно, а у кілька етапів. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/otukharkiv/240

Новини