Головна Новини Суспільство Війна з Росією Від чого залежить, чи вдасться ЗСУ просунутися на Херсонщині та вийти до Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Від чого залежить, чи вдасться ЗСУ просунутися на Херсонщині та вийти до Криму

Від Херсона до Криму ближче, ніж від лінії фронту у Запорізькій області

22 листопада 2023, 09:40 comments4421
Поділіться публікацією:

Генштаб підтверджує, що ЗСУ продовжують утримувати плацдарм на лівобережжі Дніпра і практично щодня мають поступ уперед. Про те, що ЗСУ мають просування, повідомляють також аналітики Інституту вивчення війни. Від чого залежить те, як далеко на цьому напрямку може зайти Україна і чи є шанс впритул підійти до адміністративних кордонів тимчасово окупованого Криму? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі.

Від чого залежить, чи вдасться ЗСУ просунутися на Херсонщині та вийти до Криму

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Якщо рухатися через Скадовськ уздовж узбережжя Чорного моря, можливий захід до Криму двома-трьома способами

Військовий експерт Роман Світан в ефірі загальнонаціонального телемарафону погодився з тим, що український плацдарм на лівому березі Дніпра потенційно відкриває дорогу на Крим, але успіх залежатиме від двох чинників – реакції росіян на розширення плацдарму та резервів у ЗСУ.

Експерт зазначив, зараз уже можна сказати, що створювали плацдарм на лівому березі Дніпра морські піхотинці, які пройшли якісну підготовку у Великій Британії.

"Наразі до 8 км вже є просування від берега. А плацдарм оперативний має бути хоча б кілометрів 15, щоб відбудовувати інженерні споруди, якщо буде ухвалено рішення, для перекидання на лівий берег вже важкої техніки. Це мають бути понтони переправи, дебаркадери для прийому барж. Це процес, який ще не розпочався, рішення поки не ухвалено", – заявив Світан.

Він вважає, що тепер багато хто залежатиме від дій у відповідь росіян. Якщо вони хочуть оперативно відреагувати та зупинити просування ЗСУ, їм доведеться поставити на паузу наступ на Авдіївку, перекинувши звідти потужні угруповання під Херсон. Якщо цього не станеться, розширення плацдарму може продовжитися аж до початку руху у бік Скадовська та Вірменська, вважає експерт.

ЗСУ йдуть до мети – розрізання сухопутного коридору між окупованим півостровом та Росією

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі YouTube-каналу "УНІАН" припустив, що українські захисники прагнуть дезорієнтувати супротивника або скоротити щільність ворожих військ на Запорізькому напрямку.

На думку експерта, у разі подальших успіхів на лівому березі Дніпра українські військові зможуть створити умови для розвитку локальних наступальних дій із цього напряму.

"Тому наближення до Криму українських вогневих засобів серйозно вплине на можливість забезпечення угруповання противника, яке діє на північно-таврійському напрямку і тому це досить серйозна загроза. Власне, чому Росія так нервово реагує на спроби просування української армії на цьому напрямі", — сказав експерт .

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Буданова розповіли, які дії ЗСУ змусили росіян панікувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини