Головна Новини Суспільство Війна з Росією Від чого залежатиме посилення мобілізації: у Раді дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Від чого залежатиме посилення мобілізації: у Раді дали відповідь

Тільки від військової стратегії, яку має Генштаб, залежатиме чи прискориться мобілізація в Україні

28 вересня 2023, 16:05 comments1229
Поділіться публікацією:

Посилення темпів мобілізації в Україні може статися у разі зміни воєнної стратегії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "УП" зробив секретар комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Від чого залежатиме посилення мобілізації: у Раді дали відповідь

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нардеп розповів, що зараз війна перейшла в нову фазу – перемагає той, у кого сильніша економіка та більше ресурсів.

"Ми зможемо говорити про певну кількість (Ред. – тих, кого треба мобілізувати), коли знатимемо, скільки підрозділів нам потрібно створити, скільки підрозділів нам треба поповнити, які дії планує Російська Федерація, який у нас план (ми збираємося контратакувати на одному напрямі, на кількох або стримуватимемо Російську Федерацію на рубежах)", – зазначив Роман Костенко.

За його словами, нікому з нардепів поки невідомо про зміни у військовій стратегії, тому, як каже Роман Костенко, мобілізація поки триватиме "у такому форматі, як є".

Водночас, вважає парламентарій, держава зараз має змінити інформаційну політику щодо мобілізації та доносити українцям тезу про те, що "війна може тривати довго і ми не можемо на одних плечах її тягнути".

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні мобілізація триває згідно з встановленими планами, і в Міноборони поки що не готують посилення процесу, проте, залежно від ситуації на фронтах, його можуть переглянути. Таку заяву в ефірі телеканалу "Мі-Україна" зробив заступник голови Міноборони Олександр Павлюк.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи Кремль піде на відкрите посилення мобілізації – чим відповість Україна. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини