Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вибухи в Криму: про що це говорить і що це могло бути
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибухи в Криму: про що це говорить і що це могло бути

Україна реалізує своє право на оборону та знищує військову силу агресора на своїй території - Олександр Солонько

9 серпня 2022, 17:57 comments1599
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В окупованому Криму – вибухи неподалік села Новофедорівка (Сакський район). Схоже, дісталося військовому аеродрому росіян та їхнім складам. За деякими даними, у Саках теж накрило аеродром Хто завдав удару і чим (і чи завдав) – поки не ясно. Але факт часткової демілітаризації Криму – очевидний. Про що говорить те, що відбувається?

Вибухи в Криму: про що це говорить і що це могло бути

Вибух в Криму. Фото з відкритих джерел

Експерт аналітичного центру Democracy House Анатолій Октисюк вважає, що можна розглядати кілька версій того, що відбувається сьогодні в Криму.

"Це справді може бути просте російське головотяпство. Порушення правил безпеки. Або просто старі боєприпаси здетонували, як це намагаються піднести до Міноборони РФ . Вони ж туди звозять різний мотлох ще радянських часів. Не виключено, що щось могло здетонувати через порушення умов зберігання", – пояснює експерт.

На його думку, не можна виключати диверсію українських спецслужб. Що довести буде неможливо. А відомим стане згодом.

"Навряд це був цілеспрямований ракетний удар з боку ЗСУ. Це не на часі зараз. У нас поки що йдуть важливі поставки з-за кордону, а західні партнери, як відомо, виступають поки що проти, щоб ми били по Криму. Ось коли почне працювати американський ленд-ліз (середина осені), буде, можливо, інша ситуація. Тоді ми не будемо настільки залежати від європейських поставок. І, можливо, отримаємо "добро" на удари по Криму, – пояснює Анатолій Октисюк. – А зараз, гадаю, такий відкритий удар швидше зашкодив би нам, ніж приніс зиск. Хоча сам собою факт знищення ворожих боєприпасів і, схоже, літаків, звичайно, тішить".

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько міркує так:

"Хто стріляв і чим – хай відповідають компетентні особи. Великі вітання присутнім організовувати псевдо-референдуми на окупованій українській території".

Сам собою факт вибухів у Криму, на думку експерта, важливий як подолання психологічного бар'єру – як для України, так і для світової громадськості.

"І також вітання авторам маніпулятивних матеріалів про західну зброю для України, яка начебто не доходить куди потрібно чи погано використовується, – зазначає Олександр Солонько. – Хоча загалом нічого незвичайного. Україна реалізує своє право на оборону та знищує військову силу агресора на своїй території".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

9 серпня 2022, 17:18

Люди на отдыхе, как испугались? Вот так должно быть со всеми россиянами. Может поймут, что натворил их любимец?


Новини