Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вибухи на аеродромі в Мачулищах: про що говорить те, що сталося – чому варто задуматися лукашенку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибухи на аеродромі в Мачулищах: про що говорить те, що сталося – чому варто задуматися лукашенку

Крім удару по російських повітряних силах, те, що сталося, це - ще й сигнал лукашенку, що його режим не здатний повністю контролювати питання безпеки в Білорусі

27 лютого 2023, 11:24
Поділіться публікацією:

Білоруський аеродром у Мачулищах, де базується російська авіація, у неділю накрили вибухиЗ'явилася інформація, що під удар потрапив (схоже стараннями білоруських партизанів) дуже дорогий літак ДРЛО А-50Чому такі акції важливі не лише у військовому, а й у політичному сенсі? Чого чекати далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Вибухи на аеродромі в Мачулищах: про що говорить те, що сталося – чому варто задуматися лукашенку

Вибухи на аеродромі у Мачулищах. Фото: з відкритих джерел

За таких умов лукашенко намагатиметься діяти ще більш жорстоко по відношенню до громадян Білорусі

На думку політичного експерта Олександра Антонюка, головний результат того, що сталося, – саме військовий пріоритет, оскільки йдеться про "сліплення" російських повітряних сил (літак ДРЛО А-50 – це, фактично, літаючий радар), що послаблює позиції агресора у війні.

"Але це ще й політичний удар, – наголошує експерт. – Адже війна, як відомо, це один із способів запровадження політики. І втрата бойової одиниці послаблює можливості здійснювати ефективні тактичні воєнні дії".

Водночас, продовжує Олександр Антонюк, з погляду позиції лукашенка, це сигнал, що навіть через три роки проведення ним зачисток опозиційних рухів його режим не здатний повністю контролювати питання безпеки в Білорусі. І це сьогодні відбивається на безпеці російських військ.

"Звичайно, за таких умов, лукашенко намагатиметься діяти ще жорсткіше стосовно громадян Білорусі, – прогнозує експерт. – Його тоталітарний режим підозрюватиме їх у партизанській діяльності чи навіть нелояльності до нього. Однак такі дії точно не дадуть ефекту спокою та надійності у міцності режиму лукашенка".

Білоруському керівництву задля власного збереження слід уникати втягування своєї армії у війну проти України

Політичний експерт Сергій Таран упевнений, що удари по військових об'єктах Білорусі, які використовуються росіянами проти України – важливі, тому що демонструють рішучість нашої країни та її союзників (у даному випадку, схоже, про білоруських партизанів) бити по будь-якій території, яка використовується як база для російської агресії.

"Ще до початку повномасштабного російського вторгнення та навіть перші місяці після його початку – такої впевненості не було. Коли минуло більше року з початку "Великої війни" – вона точно є. І періодично реалізується на практиці, – зазначає експерт. – У разі підриву російського літака на аеродромі в Мачулищах – це ще й важливий сигнал білоруському режиму. Що у разі повноцінного втягування Республіки Білорусь (РБ) у цю війну будуть дуже погані наслідки, насамперед, для білоруського керівництва".

Слід розуміти, пояснює Сергій Таран, що, на відміну від РФ, де путін досі має достатню підтримку народу, лукашенко такої підтримки не має – і точно не буде мати.

"Навіть для росіян путіну все складніше шукати мотивацію – навіщо їм воювати з Україною. А для білорусів такої мотивації просто нема. Нагадаю, що вибори у серпні 2020-го лукашенко виграв виключно фальсифікаціями та силовим розгоном демонстрацій протесту. Його легітимність більш ніж умовна, – наголошує експерт. – А початок військових дій за участю білоруської армії остаточно знецінить лукашенківський режим, послабить та делегітимізує його в очах навіть щодо лояльної частини населення. Події в аеропорту "Мачуліщі" довели, що загострення в РБ неминуче. Причому, не лише на прикордонній території з Україною. Тому білоруському керівництву заради власного збереження слід уникати втягування своєї армії у війну проти України".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Генштаб: авіація ЗСУ розгромила чотири райони зосередження росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ааааа

27 лютого 2023, 11:29

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини