Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ветеран АТО розповів, коли ЗСУ вийдуть з Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

Ветеран АТО розповів, коли ЗСУ вийдуть з Авдіївки

Вихід з Авдіївки – це лише питання часу, про це в ефірі Radio NV сказав ветеран АТО Євген Дикий. За його словами, окупанти уже майже дійшли до «дороги життя», щоб її перерізати, повідомляє портал «Коментарі»

12 лютого 2024, 19:50 comments1476
Поділіться публікацією:

Зараз ідуть важкі, але вигідні для України бої в Авдіївці, говорить Євген Дикий.

Ветеран АТО розповів, коли ЗСУ вийдуть з Авдіївки

Дикий про ситуацію в Авдіївці

"Це фактично "м’ясорубка", де ворог утилізується просто, я би сказав, в індустріальних масштабах. До недавнього часу ця "м'ясорубка" для нас була однозначно вигідною саме в сенсі цієї жахливої воєнної арифметики, бо війна – це насамперед про те, хто кого скільки вбив, на жаль"
, — сказав Дикий.

За його словами, співвідношення втрат в Авдіївці один до десяти на користь ЗСУ. Проте, він розповідає, що лише одна траса веде до міста і якщо окупанти її перекриють, то військові будуть виходити. За інформацією Дикого, станом на зараз РФ знаходиться в 700 метрах від цієї траси. Коли окупанти до неї дійдуть, є лише питанням часу.

Ветеран АТО відзначив, якщо не станеться дива, то ЗСУ вийдуть з Авдіївки.

"Я практично впевнений, що ніхто не збирається залишати гарнізон в облозі, ніхто не збирається влаштовувати другий Маріуполь. Питання стоїть так: поки тримається логістична траса, доти тримається авдіївський гарнізон. Сигналом, щоб відводити контингент з Авдіївки буде саме те, що РФ вийшли до траси. Не будемо вангувати, через скільки це трапиться"
, – підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що незважаючи на жахливі жертви, російська армія, схоже, наблизилася до взяття міста Авдіївка Донецької області, пише The Telegraph. Видання пише, що у випадку, якщо росіяни захоплять місто, виникнуть запитання про те, чи слабшають Збройні сили України, зокрема, через зменшення підтримки Заходу.

Разом з тим, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк закликав дочекатися військового аналізу поточної ситуації в Авдіївці Донецької області від нового Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського перед тим, як робити передчасні висновки, що "все втрачено".

"Коментарі" повідомляли, що росіяни намагаються захопити Авдіївку ще з 2014 року, проте у жовтні 2023 року суттєво активізували дії на цьому напрямку і почали наступ. І для України, і для РФ це місто грає ключову політичну роль. Це дали зрозуміти президенти обох держав. Зокрема, Володимир Зеленський відвідав Авдіївку 29 грудня минулого року, а Володимир Путін 31 січня назвав Авдіївку одним із "найважливіших напрямків". Окрім того, російські Телеграм-канали повідомили, що начебто російський диктатор вимагає захопити це місто до 1 березня. Говорять, що він перед президентськими виборами хотів би записати відео з авдіївського коксохіму "на тіл техніки НАТО".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини