Головна Новини Суспільство Війна з Росією Верещук розповіла, чи має України план Б, якщо США не продовжать підтримку
commentss НОВИНИ Всі новини

Верещук розповіла, чи має України план Б, якщо США не продовжать підтримку

У США закінчаться виділені кошти для допомоги України до кінця року. Ірина Верещук розповіла, чи має Україна запасний план на такий випадок.

4 грудня 2023, 17:10 comments1185
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук заявила, що підтримка США для України буде і у 2024 році попри неузгодженість Сполучених Штатів щодо подальшої допомоги Україні у війні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Ірини Верещук для видання "Голос Америки".

Верещук розповіла, чи має України план Б, якщо США не продовжать підтримку

Віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук про запасний план для України. Фото з відкритих джерел

Журналіст видання "Голос Америки" запитав у Ірини Верещук, чи є в уряду України план Б, якщо США не продовжать підтримку. Чи готова Україна до таких сценаріїв.

"Я впевнена, що США так не скажуть. Те, що я побачила, те що я відчула – я знаю і вірю, що допомога буде проголосована", — заявила Верещук.

За словами віцепрем'єрки США розуміє, яка є Росія та яку вона становить загрозу для світу, тому Україна впевнена, що Сполучені Штати "прикриють" країну та нададуть нову допомогу. Разом з тим Верещук наголосила, що український уряд "чудово розуміє", що 2024 рік буде "дуже складним".

На уточнююче питання журналіста, чи Україна все ж таки впевнена, чи буде підтримка США у 2024 році, Верещук ствердно відповіла "так".

Нагадаємо, що американські політики повідомили про закінчення коштів до кінця року, які були виділенні за різними програмами для допомоги Україні. Разом з тим сенатор від Республіканської партії Джеймс Ленкфорд повідомив про можливість ухвалення Конгресом пакета допомоги для України до кінця 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представник адміністрації президента США Джон Кірбі дав пораду президенту Росії Володимиру Путіну, який підписав указ про збільшення чисельності збройних сил РФ.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО, який Столтенберг розповів, що чекати у разі перемоги Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини