Головна Новини Суспільство Війна з Росією Великобританія в ОБСЄ оцінила втрати Росії під Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія в ОБСЄ оцінила втрати Росії під Бахмутом

Вони величезні

16 березня 2023, 14:19
Поділіться публікацією:

З травня 2022 року в боях за Бахмут російська регулярна армія та ПВК "Вагнер" втратили від 20 до 30 тис. військових убитими та пораненими. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Укрінформ, який цитує старшого військового радника делегації Великобританії в ОБСЄ Яна Стаббса.

Великобританія в ОБСЄ оцінила втрати Росії під Бахмутом

Оборона Бахмута триває

"У той час, як Росія продовжує наступ на Донбасі, вона зазнає надзвичайно великих втрат. З травня минулого року тільки в районі Бахмута було вбито і поранено від 20 до 30 тисяч "вагнерівців" і військовослужбовців регулярної російської армії — це величезні людські втрати за загального просуванні приблизно на 25 кілометрів", — сказав Стаббс.

Втрати української сторони у боях за Бахмут невідомі. Але втрати України за рік війни американське видання Politico оцінює в сто тисяч осіб. Росіяни за рік війни в Україні, за даними Генштабу ЗСУ, втратили понад 160 тисяч людей. В останньому випадку йдеться лише про підтверджені втрати росіян.

Нагадаємо, що під час проведення Ставки Верховного головнокомандувача президентом України Володимиром Зеленським, головнокомандувачем Валерієм Залужним та командувачем Сухопутними військами Володимиром Сирським ухвалено консолідоване рішення не залишати місто і продовжити оборону Бахмута. При цьому керівництво України неодноразово наголошувало на тому, що серед військового командування та політичного керівництва немає розбіжностей щодо питання оборони Бахмута.

Як стверджує заступник міністра оборони Ганна Маляр, фейки про розбіжності щодо Бахмута поширює Росія.

На думку експертів, однією із цілей захисту Бахмута може бути підготовка України до контрнаступу. Передбачається, що воно може розпочатися в квітні-травні поточного року. Є навіть два його сценарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини