Головна Новини Суспільство Війна з Росією Великий російський наступ: у британській розвідці назвали ключову мету
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий російський наступ: у британській розвідці назвали ключову мету

У британській розвідці вважають, що в Росії, як і раніше, не вистачає сил і ресурсів для масштабного наступу, який міг би переламати хід війни.

7 лютого 2023, 09:25 comments2024
Поділіться публікацією:

Спроби розпочати масштабний наступ на окремих ділянках фронту Росія намагається здійснити з початку 2023 року. Її оперативна мета майже напевно полягає у тому, щоб окупувати контрольовані Україною частини Донецької області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Великий російський наступ: у британській розвідці назвали ключову мету

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики зазначають, що російським силам вдалося відвоювати територію всього на кілька сотень метрів на тиждень. Це з тим, що Росії нині бракує боєприпасів і маневрених підрозділів, необхідні успішного наступу.

За даними британської розвідки, старші командири, ймовірно, будують плани, які потребують недостатньо укомплектованих, недосвідчених підрозділів для досягнення нереалістичних цілей через політичний та професійний тиск. При цьому російські лідери, напевно, продовжать вимагати масштабних обіцянок.                                                          

"Малоймовірно, що найближчими тижнями Росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат війни", — вважають у Міноборони Британії.

Раніше британська розвідка повідомляла, що російські війська просунулися на кілька сотень метрів під Вугледаром.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни заявили, що санкції проти РФ виявилися неефективними. Росія активно використовує західні технології, збираючи іранські дрони, якими потім атакує Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому саме зараз з'явилися розмови про настання Росії – що важливо розуміти українцям.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини