Головна Новини Суспільство Війна з Росією Великий обмін полоненими: кого вдалося повернути Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий обмін полоненими: кого вдалося повернути Україні

Україна повернула ще 116 людей

4 лютого 2023, 13:10 comments7455
Поділіться публікацією:

4 лютого відбувся ще один великий обмін полоненими, вдалося повернути 116 людей. Як передає видання "Коментарі", про це у телеграм повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Великий обмін полоненими: кого вдалося повернути Україні

Обмін полоненими. Фото: Телеграм Андрія Єрмака

За інформацією Єрмака, серед тих, хто повернувся на Батьківщину, – захисники Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші українські захисники.

"87 воїнів ЗСУ, двоє з яких — із СЗГ. Вісім бійців ТрО, семеро з Нацгвардії, шестеро з Нацполіції, п'ятеро з ДПСУ, двоє з ВМС та один представник ДСНС. З них двоє офіцерів і 114 рядових і сержантів. Крім того, нам вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців — Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью, а також тіло загиблого воїна-добровольця-українця, який служив у Французькому іноземному легіоні і після початку повномасштабного російського вторгнення Євгенаович — писал Андрій Єрмак.

Тим часом російська сторона публічно заявляє, що великого обміну полоненими могло б і не бути, якби "посередництво керівництва Об'єднаних Арабських Еміратів". Росіяни заявляють, що змогли повернути 63 своїх вояків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ розповіли про загрозу ракетних ударів із Білорусі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на думку президента України Володимира Зеленського, РФ зараз перебуває у специфічній стадії: коли стратегічно програш уже зрозумілий, але ще є ресурс для наступальних дій. І цей ресурс країна-агресор, схоже, незабаром використовує на повну програму. Тим часом, німецька влада погодилася постачати Україні (і дала відповідне схвалення робити це іншим країнам) не лише танки Leopard 2, а й старішу модель Leopard 1. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" фронтову та зовнішньополітичну ситуацію в ракурсі російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини