Головна Новини Суспільство Війна з Росією Великий літній наступ Росії: чи зможуть росіяни прорвати фронт та дійти до Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий літній наступ Росії: чи зможуть росіяни прорвати фронт та дійти до Києва

Данський військовий експерт прогнозує, що Росія не зможе прорвати лінію українського захисту під час спроби великого літнього наступу.

7 квітня 2024, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовий аналітик з Данії Андерс Нільсен проаналізував можливості літнього наступу росіян та пояснив, чому ймовірність, що армія РФ дійде до Києва є вкрай малою. За словами військового експерта росіяни не мають військ та техніки для швидкого наступу, а Україна натомість готується до захисту.

Великий літній наступ Росії: чи зможуть росіяни прорвати фронт та дійти до Києва

Колона російських військ. Фото з відкритих джерел

Андрес Нільсен згадав інтерв’ю Зеленського, у якому президент заявив, що якщо Конгрес США не ухвалить пакет допомоги та не надішле більше боєприпасів, Україна буде змушена відступати. Деякі аналітики говорять про ризик драматичного обвалу фронту, і можливість для Росії почати новий літній наступ на Київ. Однак, за словами Нільсена, це помилкова картина.

Данський аналітик вказав на кілька основних факторів. Нільсен пояснює, що Росія так і не почала чергову хвилю мобілізації, яка очікувалась після "виборів" президента. Крім того, почався призов в армію РФ.

"Коли у них була велика хвиля мобілізації восени 2022 року, вони перенесли призовний цикл, щоб призовні комісії змогли працювати неодночасно. Я думаю, якби вони хотіли провести мобілізацію в цей момент, то вони б зробили те саме. Але вони цього не зробили", — говорить військовий експерт.

Таким чином Росія не матиме солдатів для великого літнього наступу в найближчі 3-4 місяці, які потрібні на навчання військових.

Нільсен назвав ще одну причину, чому ідея краху лінії фронту дає неправильну картину. За його словами, ми фактично підійшли до точки у цій війні, де жодна сторона не здатна до механізованої маневрової війни — це війна, де ви робите прориви технікою, танками, бойовими машинами піхоти, швидко рухаєтесь і координуєте ці дії. Крім того, багато російських машин – це не сучасна бронетехніка, а стара радянська техніка, знята зі зберігання та повернута на озброєння. 

"Але найважливіша причина, чому цей вид механізованого маневру малоймовірний, полягає в тому, що транспортні засоби надзвичайно вразливі у бою. На полі бою в Україні стільки зброю, яка може знищити машину, міни, протитанкові засоби, артилерія, безпілотники. Саме на дрони припадає більшість знищеної техніки", — говорить Нільсен.

Аналітик пояснює, що попри проблеми зі снарядним голодом в України, військові ЗСУ можуть стримувати масштабний літній наступ росіян іншими видами зброї, зокрема безпілотниками. 

"Максимальна швидкість, з якою лінія фронту може рухатись в будь-якому напрямку прямо зараз обмежена швидкістю ходьби людини. Прорив фронту не буде виглядати так, як ми бачили це в перші тижні війни, коли російська армія швидко наступала на машинах на Київ, адже наступне просування буде зі швидкістю ходьби пішки", — вважає аналітик.

Крім того, Андрес Нільсен додає, що Україна готується до великого літнього наступу Росії. Українські війська будують ліні оборони за допомогою окопів, ставлять "зуби дракона", а також інші фортифікаційні засоби захисту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Андерс Нільсен назвав основний напрямок з якого росіяни почнуть свій великий наступ. А очільник ГУР Кирило Буданов спрогнозував не лише напрямок, а й час нового наступу Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що у ЗСУ пояснили, чи готова Україна до атаки з боку Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини