Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де Росія почне великий літній наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Де Росія почне великий літній наступ

Військовий аналітик та експерт з Данії Андерс Нільсен оцінив можливі напрямки великого літнього наступу росіян.

7 квітня 2024, 12:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Данський військовий аналітик Андерс Нільсен проаналізував майбутній літній наступ Росії та назвав три можливі його напрямки. Попри кілька можливих напрямків руху, військовий експерт вказує, що Росія, ймовірно, скористається одним.

Де Росія почне великий літній наступ

З якого напрямку почнеться великий наступ Росії. Фото з відкритих джерел

Минулий великий російський наступ завершився у лютому, коли українські війська вийшли з Авдіївки. Попри те, що Росія все ще тисне по лінії фронту, однак інтенсивність впала. Андерс Нільсен припускає, що літній наступ Росії почнеться у травні або в червні, що обумовлено погодою, а саме закінченням грязьового сезону та можливістю застосувати важку техніку. 

Данський військовий аналітик виділив три основні напрямки, де Росія може почати свій великий наступ.

Наступ Росії з півдня

Де Росія почне великий літній наступ - фото 2

Наступ Росії та можливе захоплення територій на півдні, дозволить росіянам покращити свою власну ситуацію щодо забезпечення матеріально-технічних ліній до Криму.  

Однак Нільсен вважає, що наступ з півдня менш ймовірний, адже його важко підтримувати матеріально через довгі наземні лінії постачання. Це ускладнить та завадить Росії доставити необхідну кількість боєприпасів.

Наступ Росії з півночі

Де Росія почне великий літній наступ - фото 3

Росіяни можуть здійснити спробу наступу через ділянку, де сьогодні проходить лінія фронту вздовж міжнародно визнаного кордону між Україною та Росією. Наприклад, Росія може почати атаку з Бєлгородської області на місто Харків.

Ймовірність цього напрямку, за словами Нільсена, також не велика. Щоб Росія почала великий наступ на Харків з півночі, росіянам потрібно створити цілу нову армію зі 100 тис. військових та техніки. Данський експерт наголошує, що не бачить такої можливості в Росії. Крім того, у Кремлі не будуть ризикувати забрати ресурси з будь-якої точки на передовій, де тривають активні бойові дії.

Наступ Росії зі сходу

Де Росія почне великий літній наступ - фото 4

Андерс Нільсен найбільш вірогідним сценарієм називає наступ Росії зі сходу. Це фактично те саме місце, де був зимовий наступ — широкий відрізок від Харківської та Луганської областей на півночі до Донецької області на півдні.

Експерт з Данії нагадує, що російські війська впродовж зими майже по всій лінії фронту в цьому регіоні мали просування. За його словами, найбільш ймовірним сценарієм є те, що ми побачимо, що це триватиме, і що коли настане літо, то наступ росіян на цій ділянці може значно посилитись. 

"Ми, ймовірно, побачимо, як росіяни намагаються розпочати літній наступ, і вони можуть досягти певного прогресу. Але я не думаю, що нам варто очікувати, що події раптом різко прискоряться і що лінія фронту впаде", — підсумовує Андерс Нільсен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський розповів, чи підтримує введення військ НАТО в Україну.

Також "Коментарі" писали про Олафа Шольца, який назвав момент, коли закінчиться війна в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини