Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Вагнер" вербує білорусів, які готові воювати проти Литви та Польщі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вагнер" вербує білорусів, які готові воювати проти Литви та Польщі: подробиці

Інструктори "ЧВК Вагнер" навчають білорусів, готових брати участь у бойових умовах проти країн НАТО

27 липня 2023, 12:00 comments1877
Поділіться публікацією:

Командири ПВК "Вагнер", які перебувають у Білорусі, активно зайнялися пошуком людей, які готові воювати проти Польщі та Литви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Вагнер" вербує білорусів, які готові воювати проти Литви та Польщі: подробиці

Вагнеровці. Фото: з відкритих джерел

За інформацією ЦНС, під час навчань, які відбуваються серед військовослужбовців Збройних сил Білорусі, відбувається набір до лав "ЧВК Вагнер".

Як стало відомо Центру національного опору від підпілля, серед військовослужбовців ЗС РБ, які проходять навчання під керівництвом інструкторів "ЧВК Вагнер", одна з умов контракту – готовність до участі у бойових діях на території сусідніх з Білоруссю держав, зокрема Польщі та Литви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін та самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко посилили інформаційні операції щодо Заходу, запевняючи, що контрнаступ України нібито провалився, а також заявляючи, що "ЧВК Вагнер" нібито становить загрозу для Польщі. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), на думку яких, вагнерівська метушня в Білорусі та заяви Путіна з Лукашенком навколо цього – саме ІПСО, а найманці не становлять військової загрози для Польщі чи України, поки не будуть переозброєні механізованою технікою. Чи згодні з цими твердженнями? До чого може призвести гра вагнерівцями на білоруській території, навіщо Кремль намагається "качати" Польщу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олексій Арестович розповів, чи справді "вагнерівці" зібралися на "екскурсію" до Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини