Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ЗСУ пояснили ситуацію на Авдіївському напрямку: чи близька Росія до захоплення трьох населених пунктів
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЗСУ пояснили ситуацію на Авдіївському напрямку: чи близька Росія до захоплення трьох населених пунктів

На Авдіївському напрямку тривають бої поблизу та в населених пунктах Бердичі, Орлівка, Тоненьке. У ЗСУ пояснили, чи може Росія захопити ці українські міста та села.

3 березня 2024, 14:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після захоплення Авдіївки російські війська почали активніше наступати на найближчі населені пункти та деякі з них змогли окупувати. Одними з найближчих сіл і міст до росіян на Авдіївському напрямку стали Бердичі, Орлівка, Тоненьке. Речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій пояснив, чи близькі росіяни до їх захоплення.

В ЗСУ пояснили ситуацію на Авдіївському напрямку: чи близька Росія до захоплення трьох населених пунктів

Українські військові атакують позиції росіян. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону Дмитро Лиховій зауважив, що попри локальні успіхи Росії на Авдіївському напрямку, однак ситуація почала виглядати більш стабільною, зокрема це стосується трьох населених пунктів Бердичі, Орлівка та Тоненьке.

"За тими даними, які підтверджені, в районі населених пунктів, які всіх цікавлять, оперативна обстановка стабілізується. Там наші сили стримують ворога в межах цих населених пунктів. Тривають бойові дії", — повідомив Лиховій.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку вказав, що про захоплення міста Бердичі та сіл Орлівка та Тоненьке немає підстав говорити.

"Лінія бойового зіткнення має свою динаміку. Ворог подекуди має локальні успіхи щодо деяких позицій. Це, наприклад, коли вогневі позиції просто знищуються артилерією, тоді особовий склад перегруповується, відходить на інші більш вигідні позиції", — додав Дмитро Лиховій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий експерт заявив про тривожні події на фронті. За його словами ситуація похмуріша, ніж будь-коли за 10 років війни Росії проти України.

Також "Коментарі" писали про колишнього командира взводу батальйону "Айдар" Євгена Дикого, який розповів про помилку України, яку вона повторила за Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини