Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ЗСУ пояснили причини сьогоднішніх масштабних тривог
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЗСУ пояснили причини сьогоднішніх масштабних тривог

Цілий день була загроза обстрілів та ударів

14 березня 2023, 20:39
Поділіться публікацією:

Масштабні повітряні тривоги 14 березня в Україні були пов’язані з активністю тактичної авіації РФ, загрозою застосування оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування та польотами винищувача МіГ-31К. Про це повідомило командування Повітряних сил в ЗСУ, передають "Коментарі",  станом на 18.00.

В ЗСУ пояснили причини сьогоднішніх масштабних тривог

Повітряні тривоги тривали цілий день

"Близько 10.00 години ранку тривога лунала на півдні, півночі та сході нашої держави, що було пов’язано з активністю тактичної авіації, — кажуть в ПС ЗСУ. — Зокрема на півдні літаки Су-24 випустили в напрямку узбережжя 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П по засобах ППО Одещини. Ворожі ракети не досягли своїх цілей, але уламки однієї з них завдали пошкоджень цивільній інфраструктурі. З 10.27 на сході України існувала загроза застосування оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування. О 15.26 масштабна повітряна тривога пролунала через загрозу застосування Росією балістичних ракет. Решта тривог – о 13.00, 14.30 та 16.30 год, оголошувалися через зліт винищувача МіГ-31К, який є носієм аеробалістичних ракет "Кинджал".

Нагадаємо, що під час останнього масового обстрілу України росіяни застосували 81 ракету

Сьогодні ж вони поцілили по багатоповерхівках Краматорську — загинула, щонайменше, одна людина. З цього приводу свою заяву зробив президент України Володимир Зеленський.

"Щонайменше троє постраждалих, одна людина загинула, — написав в своєму телеграм-каналі Володимир Зеленський. — Мої співчуття рідним. Рятувальні роботи ще тривають. Держава-зло продовжує воювати з мирним населенням. Знищуючи життя і не залишаючи нічого людського. Кожен удар, що забирає невинне життя, має призводити до законного й справедливого вироку, який карає за вбивство. Так обов’язково буде". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини