Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні зменшили призовний вік: кого тепер будуть викликати в ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зменшили призовний вік: кого тепер будуть викликати в ТЦК

У ТЦК почнуть викликати чоловіків, які досягли 25 років, для оновлення даних

5 квітня 2024, 13:32 comments4509
Поділіться публікацією:

У ТЦК почнуть викликати чоловіків, які досягли 25 років, для оновлення даних та проходження медогляду. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Telegram.

В Україні зменшили призовний вік: кого тепер будуть викликати в ТЦК

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Як пояснюється, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

Після набрання чинності закону про зменшення призовного віку територіальні центри комплектування будуть викликати громадян для уточнення облікових даних. Вказаній категорії військовозобов'язаних потрібно буде пройти медичний огляд, після чого будуть оформлені відповідні військово-облікові документи. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні запровадять смарт-мобілізацію. Подати заявку на мобілізацію можна буде всього в кілька кліків. Про це в інтерв'ю АрміяInform заявила заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

За її словами, це буде продовженням впровадження рекрутингового підходу, оскільки військовозобов'язаний розумітиме весь свій маршрут в армії і зможе його контролювати шляхом власного вибору. Питання про електронні повістки, сам факт їх існування відпаде саме по собі.

Також видання "Коментарі" повідомляло — тема мобілізації продовжує залишатися топовою в Україні. Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук запевняє, що є потенціал розглянути у другому читанні відповідний законопроект на найближчому засіданні парламенту. А президент Володимир Зеленський підписав, нарешті, законопроект (прийнятий парламентом ще 30 травня 2023-го), згідно з яким мобілізаційний вік в Україні зменшили з 27 до 25 років, а також надав статус закону документу, який скасовує категорію здоров'я "обмежено придатний" для призову на військову службу. Експерти розповіли порталу "Коментарі", що означає затягування процесу прийняття таких важливих для країни рішень, а також що ми отримаємо в результаті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини