Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні запустять мобілізацію всього в два кліки: подробиці від Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустять мобілізацію всього в два кліки: подробиці від Міноборони

У Міністерстві оборони України вперше розкрили, що передбачатиме новий спосіб мобілізації

5 квітня 2024, 13:10
Поділіться публікацією:

В Україні запровадять смарт-мобілізацію. Подати заявку на мобілізацію можна буде всього в кілька кліків. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю АрміяInform заявила заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

В Україні запустять мобілізацію всього в два кліки: подробиці від Міноборони

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Наступний етап – це можливість у два кліки подати заявку на мобілізацію: "Я хочу стати оператором дронів", "Я хочу стати артилеристом" тощо)", — повідомила Чорногоренко.

За її словами, це буде продовженням впровадження рекрутингового підходу, оскільки військовозобов'язаний розумітиме весь свій маршрут в армії і зможе його контролювати шляхом власного вибору. Питання про електронні повістки, сам факт їх існування відпаде саме по собі.

На думку Катерини Чорногоренко, людина повинна мати можливість мобілізуватися чи підписати контракт саме до такого командира, якому він чи вона довіряє. Це – цільовий рекрутинг. Громадянська аналогія: коли після випуску з вишу за найкращих студентів борються роботодавці.

ЗСУ зараз – це найбільший роботодавець у країні, і він може боротися за найкращих людей із цивільного життя "і тоді ми станемо ще швидше і ще технологічніше", зазначила чиновниця.

"До речі, армія зараз неабияк наситилися цивільною експертизою, цивільними звичками, культурою цивільною. В армії служать люди з великих компаній. Так, у мене в команді працює військовослужбовець, який повернувся з Каліфорнії, де будував стартапи. Він просто сів у літак, повернувся в Україну і мобілізувався в 47-у бригаду. І все. Тут більше нічого не можна сказати. Це приклад, як цивільні люди збагачують армію. І це збагачення треба "ловити", — зазначила вона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто винен у проблемах із мобілізацією в Україні: чи змінить ситуацію новий законопроект.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

5 квітня 2024, 16:27

А вот это действительно хороший подход. При условии что государство не будет обманывать как обычно


Новини