Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні засудили за протидію мобілізації: скільки дали
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні засудили за протидію мобілізації: скільки дали

Адміністратора телеграм-канала засудили до умовного терміну

16 квітня 2023, 09:44
Поділіться публікацією:

У Луцьку засудили адміністратора Telegram-каналу "Де роздають повістки". Вирок передбачає до п'яти років позбавлення волі із дворічним випробувальним терміном. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на місцевий канал "Аверс".

В Україні засудили за протидію мобілізації: скільки дали

Раніше СБУ заблокувала телеграм-канали, які протидіяли мобілізації

За даними ЗМІ, у своєму Telegram-каналі автор повідомляв локацію співробітників ТЦК у Луцьку. У спільноті розміщувалися дані про час та місце вручення повісток працівниками Волинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що, за даними слідства, нібито дозволяло призовникам уникати виконання військового обов'язку. Спочатку фахівці закрили адміну доступ до його Telegram-каналу, а потім правоохоронці навідалися до його будинку з обшуком та підозрою у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України.

Раніше повідомлялось, що СБУ заблокувала 26 телеграм-каналів, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації, а саме — повідомляли про роздачу повісток. 

Інтернет-ресурси "повідомляли" про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській, Львівській та Одеській областях. Насамперед, вони "зливали" актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Для збору відомостей про "локації" використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів. Через постійне "оновлення" інформації канали швидко "нарощували" власну аудиторію, яка перевищила 400 тис. підписників. Після цього адміністратори вирішили зробити на цьому "бізнес" і запропонували свої платформи для розміщення комерційної реклами. 

Після цього на них і змогли вийти працівники спецслужб. 

Тим часом, Польща прийняла важливе рішення щодо України.

Також війна в Україні може бути відволікаючим маневром для анексії іншої країни



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини