Головна Новини Суспільство Війна з Росією Секретний крок Путіна: війна в Україні як відволікаючий маневр для анексії іншої країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Секретний крок Путіна: війна в Україні як відволікаючий маневр для анексії іншої країни

Щоб отримати хоч якусь перемогу у війні Путін може анексувати Білорусь та вказати, що "спеціальна військова операція" в Україні була певною формою побічного ефекту для приєднання союзної країни.

15 квітня 2023, 18:10 comments7128
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовий аналітик Шон Белл стверджує, що Путін може використати війну в Україні для повільної анексії Білорусі та приєднанні її до Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Секретний крок Путіна: війна в Україні як відволікаючий маневр для анексії іншої країни

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Лукашенко керує Білоруссю з 1994 року і за час правління уряд звинувачували у репресіях проти ЗМІ та опозиції. Лукашенко навіть отримав прізвисько "останній диктатор Європи". Після виборів у 2020 році у країні спалахнули масштабні антиурядові протести, які президенту Білорусі вдалось приборкати завдяки сприянню Росії.

Кремль обіцяв надати 1,5 млрд доларів кредитів для режиму Лукашенка і відстрочив виплату попередніх заборгованостей. Окрім того, Росія продає в Білорусь газ за дешевою ціною, що допомагає білоруському лідеру триматись при владі. Своєю чергою Олександр Лукашенко переглянув договір про Союзну державу, що сприяє більшій інтеграції обох країн та робить Білорусь частиною Росії.

Військовий аналітик Шон Белл вважає, що Путін посилює контроль над Лукашенком, а Росія має усе більше своїх військ на території Білорусі. Таким чином російський диктатор може поступово анексувати Білорусь, заявивши, що війна в Україні була відволікаючим моментом.

"Путін міг би стверджувати про стратегічний успіх – можливо, навіть припускаючи, що "спеціальна військова операція" в Україні була певною формою побічного ефекту від головної події", — повідомляє Sky News слова Шона Белла.

Таким чином російський диктатор попри поразки в Україні зможе проголосити для росіян свою перемогу. Нагадаймо, що у лютому відбувся витік секретних файлів, які вказують на повільну анексію Білорусі Росією до 2030 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про розкол в еліті Кремля. Вище керівництво планувало саботувати накази Путіна.

Також "Коментарі" писали, що росіяни шоковані рішенням Путіна та називають це прямим квитком до Бахмута.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини