Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні засудили організаторів псевдореферендуму з приєднання до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні засудили організаторів псевдореферендуму з приєднання до РФ

Вони організовували псевдореферендум на Херсощині

22 березня 2023, 13:40
Поділіться публікацією:

Тюремні строки отримали четверо організаторів псевдореферендуму на Херсонщині. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ. Спецслужба зібрала обґрунтовані докази їх вини щодо підтримки незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

В Україні засудили організаторів псевдореферендуму з приєднання до РФ

Колаборанти

"На початку повномасштабного вторгнення вони перейшли на бік ворога та запропонували свою допомогу у проведенні фейкового плебісциту", — повідомляють в СБУ. — "Співробітники СБУ затримали колаборантів під час стабілізаційних заходів у звільненому Бериславському районі. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм покарання у вигляді 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом, строком на 10 років".

Доведено, що саме ці зловмисники закликали місцевих жителів "проголосувати" за приєднання регіону до складу РФ. Для цього вони у супроводі озброєних окупантів обходили приватні домоволодіння і вимагали від людей поставити "необхідну" позначку в "бюлетенях". У разі відмови – застосовували психологічний тиск та погрожували ув’язненням. 

Тим часом, Росія пригрозила США щодо польотів її безпілотників. Після цього американці скорегували маршрути польотів своїх безпілотників, щоб уникнути повторення "інцидентів".

Окрім цього, експерти роблять висновки щодо візиту Сі Цзіньпіна до Москви. Даним візитом Китаю важливо було продемонструвати, що він пропонує мир, тоді як Україна та Захід налаштовані вирішити ситуацію військовим шляхом, каже директор Українського інституту політики (УІП) Руслан Бортник. За його словами, підтримка Китаєм російських дій стає дедалі очевиднішою. 

"І хоч КНР поки що не переходить "червоні лінії" у сенсі створення з РФ якогось військово-політичного блоку чи прямих постачань зброї країні-агресору, видно, що політичні, геополітичні цілі Пекіна та Москви збігаються. А саме – ослаблення США, руйнація однополярного світу", – пояснює експерт. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини