Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні захистять електростанції спецобладнанням
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні захистять електростанції спецобладнанням

В Нацполіції працюють над встановленням камери й датчики, які зможуть виявляти ворожі ракети та безпілотники

15 грудня 2022, 20:15
Поділіться публікацією:

Голова Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов заявив, що на електростанціях України встановлять спеціальні камери й датчики, які зможуть виявляти ворожі ракети й безпілотники, пишуть "Коментарі".

В Україні захистять електростанції спецобладнанням

Спеціальні камери і датчики захищатимуть електростанції

 "Працюємо над встановленням спеціальних камер і звукових датчиків, які захищатимуть електростанції, на певній дистанції виявлятимуть об'єкти на зразок дрона чи ракети та сповіщатимуть про них сили ППО. Йдемо шляхом розвитку, бо за нами столиця, і саме тут місце інноваціям безпеки", – каже Нєбитов.

За його словами, у зоні ЧАЕС вже працюють аналогічні засоби відеоспостереження, завдяки яким правоохоронці пильнують ситуацію навіть вночі. Саме Зону відчуження ЧАЕС ворог на початку вторгнення обрав як один з основних напрямків просування на Київ, розглядаючи цю пустку і незаселеність як сприятливий чинник.

"Готовність до оборони тут уже перебуває на зовсім іншому якісному рівні. Тепер армійці працюють разом із поліціянтами, ДСНСівцями, розвідниками. Впроваджуємо і сучасні системи безпеки, зокрема в контексті убезпечення прикордонного із Білоруссю периметра", — розповідає Андрій Нєбитов. У зоні ЧАЕС вже зараз спостерігають усі пересування у прикордонні до масштабу людини, яка не залишиться непоміченою на значній дистанції. А нещодавно облрада підтримала програму вартістю 77 млн гривень щодо встановлення у громадських місцях регіону камер відеоспостереження з технологією розпізнавання обличчя.

Представник же Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону заявив, що в ЗСУ знають, чого очікувати від РФ. Але в цієї імперії зла є своя – непередбачувана логіка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — різдвяне перемир'я на фронті: у ЗСУ розповіли, як відреагують, якщо буде така пропозиція Також видання "Коментарі" повідомляло – у традиційному зверненні до українців президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію на фронті, говорив про важливий прогрес у питанні ППО, роботу щодо створення спеціального трибуналу з приводу російської агресії та притягнення всіх винних у ній до справедливої відповідальності. Тим часом за даними Foreign Policy, двоє американських законодавців, які очолюють незалежну урядову організацію з прав людини, представили резолюцію, яка закликає президента Джо Байдена вивести Росію із Ради Безпеки ООН. Як змінилася останнім часом ситуація на фронтах російсько-української війни, включаючи дипломатичну? Як вона може змінитися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини