Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні вперше розповіли про розміри втрат під час контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вперше розповіли про розміри втрат під час контрнаступу

Майстер-сержант Валерій Маркус 47 окремої механізованої бригади "Маґура", яка штурмує позиції окупантів в Запорізькій області, зняв своє відео у відповідь на заяви екс-генпрокурора Святослава Піскуна

4 липня 2023, 16:29 comments9651
Поділіться публікацією:








Валерій Маркус назвав заяви колишнього Генерального прокурора України Святослава Піскуна "концентратом маячні", порадив йому самому відправитися на війну та розповів, за погодженням з керівництвом, про обсяги втрат у своїй бригаді. Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні вперше розповіли про розміри втрат під час контрнаступу

ЗСУ не називають кількість загиблих

За словами Святослава Піскуна, його брат, який нібито воює у складі 47 бригади, розповів, що склад його роти вже двічі оновився через втрати.

- Скільки ж нас можна вбивати? — обурюється Святослав Піскун, передаючи слова свого брата.

- Якби це було правдою, — прокоментував Маркус заяву про "подвійну" загибель складу роти. — То по всім військоматам було б розпорядження про доукомплектування нас людьми. По всім резервним батальйонам, за наказом, бігали б наші представники і набирали людей в нашу бригаду, якби у нас були такі втрати. Але цього немає. Я вам більше скажу: якщо ви прийдете до військомату, навіть з відношенням з нашої військової частини, у вас не вийде призватися до нашої військової частини, бо у них немає розпорядження, наказу про доукомплектування нас людьми.

Маркус нагадав, що наразі заборонено називати кількість втрат, але йому дозволили назвати відсоток. За його словами, в бригаді наразі загибло менше 2% особового складу, за місяць щоденних штурмів позицій противника. Він також підкреслив, що в ці неповних два відсотка він додав також всіх безвісти зниклих. При тому, що перед наступом, за словами майстер-сержанта, їм "прораховували" втрати бригади в 14% щодня. За його словами, в 14% зараховувалися і поранені. Але, навіть з урахуванням поранених, зазначає Маркус, наразі "такого відсотка у нас не набіжить навіть за місяць".

- В нашій бригаді бережуть людей, це факт підтверджений цифрами, — підкреслив Валерій Маркус.

Тим часом, у Севастополі пролунав сильний вибух: подробиці. 

Порнографічні малюнки поряд із дитячими листами: військові показали приклад "інтер’єру" російських окопів.

А чоловік одружився з крокодилицею.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини