Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні відреагували на рішення США покарати Іран за ракети для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на рішення США покарати Іран за ракети для Росії

З'явилась реакція України на санкції США щодо поставок іранських балістичних ракет до РФ.

10 вересня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати оголосять нові санкції проти Ірану, після того, як Росія отримала іранські ракети. На таке покарання Ірану від США відреагував керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

В Україні відреагували на рішення США покарати Іран за ракети для Росії

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Фото з відкритих джерел

Андрій Єрмак у своєму Telegram прокоментував санкції США проти Ірану за постачання балістичних ракет для РФ та назвав таке рішення "добрим". Однак керівник Офісу президента зазначив, що Україна має отримати дозвіл на використання далекобійних ракет для ударів по РФ, а також іншу допомогу у війні.

"Але також потрібен дозвіл на застосування західної зброї по воєнних цілях на території РФ, надання більш далекобійних ракет, і посилення нашої ППО", — сказав Єрмак.

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Лондона заявив, що попри те, що Іран заперечує надання балістичних ракет Росії для війни в Україні, речник Путіна Дмитро Пєсков не спростував ці заяви, а вказав, що російська сторона "бачила повідомлення" про поставки іранської зброї. Як наслідок США готує новий пакет санкцій для Ірану. 

За словами Блінкена, США очікує, що Росія застосує нові ракети у найближчі тижні для ударів по Україні. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського після масованого російського удару по Україні, пригрозили Росії. Андрій Єрмак заявив, що за всі злочини РФ буде відповідь і "ворог її відчує".

Також "Коментарі" писали про те, чому іранські балістичні ракети дуже небезпечні для України.  Віцемаршал Королівських ВПС Великої Британії та військовий аналітик Шон Белл вважає, що Росія отримала до 200 балістичних ракет малої дальності. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини