Головна Новини Суспільство Війна з Росією Блінкен сказав, коли іранські ракети полетять на Україну і повідомив про екстрений візит в Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен сказав, коли іранські ракети полетять на Україну і повідомив про екстрений візит в Київ

Блінкен підтвердив, що РФ отримала ракети з Ірану і готова їх застосувати протягом кількох найближчих тижнів

10 вересня 2024, 15:50
Поділіться публікацією:

The Washington Post повідомило, що Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності, про це, зокрема, заявив держсекретар Ентоні Блінкен. При цьому він пригрозив Ірану санкціями за такий крок, який ще глибше втягує Тегеран у російсько-український конфлікт.

Блінкен сказав, коли іранські ракети полетять на Україну і повідомив про екстрений візит в Київ

Зеленський і Блінкен

Блінкен сказав, що нові санкції будуть оголошені пізніше у вівторок, включаючи заходи проти Iran Air.

"Ми публічно попереджали Тегеран, ми попереджали Тегеран приватно, що такий крок буде небезпечною ескалацією", — сказав Блінкен.

При цьому голова він додав, що Росія зараз отримала поставки цих ракет. Він додав, що Росія, ймовірно, використає поставки протягом кількох тижнів.

Видання підкреслює, що іранська зброя зміцнює арсенал зброї Москви в ключовий момент її тяжкої війни з Україною, коли Київ наступає на Росію, але стикається з невдачами на сході. У зв’язку з тим, що українці вимагають розширення допомоги США у сфері озброєння, Блінкен сказав, що відвідає Київ у середу для консультацій з його керівництвом.

"Іранський крок ще більше розширює перегрупування глобальних акторів, яке було прискорене вторгненням Росії в Україну в лютому 2022 року, об’єднуючи антагоністів США – Росію, Китай та Іран – у все більш об’єднану групу, яка прагне послабити вплив США в усьому світі", — відзначає видання.

Блінкен не повідомив, коли ракети були доставлені до Росії.

При цьому видання підкреслило, що в Ірані новий президент Масуд Пезешкіан, який продемонстрував більш поміркований підхід до Вашингтона та Європи, втім, поставка зброї до Москви суперечить цим зусиллям, оскільки європейські країни не терплять дій, які схиляють терези на бік Росії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Іран надав РФ не ті ракети, які вона просила і хоче розпочати торги з США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини