Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні відреагували на ракетний удар РФ по Краматорську
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на ракетний удар РФ по Краматорську

Міністерство закордонних справ України засуджує воєнні злочини РФ, зокрема удар по Краматорську.

25 серпня 2024, 12:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росія завдала удару по цивільному об'єкту в Краматорську, де постраждали іноземні журналісти. В МЗС України відреагували на цей випадок назвавши новий удар РФ варварським воєнним злочином. 

В Україні відреагували на ракетний удар РФ по Краматорську

Удар по готелю в Краматорську. Фото з відкритих джерел

Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий прокоментував в соцмережі X російський ракетний удар по готелю в Краматорську, в наслідок якого постраждали іноземні журналісти. За його словами, воєнні злочини Росії мають бути засуджені та покарані.

"Минулої ночі черговий жахливий і навмисний російський удар обрушився на житлові квартали Краматорська, поранивши журналістів іноземних ЗМІ в готелі. Прицільні удари по ЗМІ стали системною тактикою війни Росії. Ці варварські воєнні злочини мають бути засуджені, переслідувані та покарані", — заявив Тихий.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що росіяни ударили по Краматорську. Їх мішенню став місцевий готель. Через напад росіян поранення отримало двоє людей, а ще один перебуває під завалами. В Офісі генпрокурора повідомили, що усі постраждалі виявились журналістами трьох країн - громадяни України, США та Британії.

За даними досудове розслідування російські війська завдали удар по Краматорську, ймовірно, ракетою "Іскандер-М".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія використовує цивільне населення Криму як живий щит. Окупанти розміщують свої військові вертольоти на майданчиках на місці пустирів біля житлових будинків. Також на околицях населених пунктів розміщені різні ворожі ЗРК.

Також "Коментарі" писали про те, що зросла кількість загиблих після удару Росії по супермаркету в Костянтинівці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини