Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кількість загиблих від удару РФ по супермаркету в Костянтинівці виросла в рази
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість загиблих від удару РФ по супермаркету в Костянтинівці виросла в рази

В Офісі генпрокурора повідомляють, що наразі відомо про 11 загиблих в Костянтинівці

9 серпня 2024, 15:53
Поділіться публікацією:

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Кількість загиблих від удару РФ по супермаркету в Костянтинівці виросла в рази

Удар по супермаркету в Костянтинівці

Так, за даними слідства, 9 серпня 2024 року, в 11:05, війська РФ нанесли, ймовірно, авіаудар по м. Костянтинівка. Окупанти влучили по місцевому торговельному центру, де знаходились продовольчі та господарські магазини.

Як відзначили в Офісі генпрокурора, в результаті атаки ворога загинули 11 людей. Щонайменше 37 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Їм надається невідкладна медична допомога.

Окрім того, в населеному пункті пошкоджено торгові приміщення, житлові будинки й автотранспорт.

На місці події працюють правоохоронці та рятувальники, розбір завалів триває. Наслідки влучання засобів ураження по місту та кількість постраждалих уточнюються.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ, сказано в повідомленні Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, у п’ятницю, 9 серпня, терористична Росія завдала удару по супермаркету у Костянтинівці Донецької області, у якому, зазвичай, є багато відвідувачів. На удар по супермаркету із людьми відреагував голова Офісу президента Андрій Єрмак. Він назвав його черговим актом терору росіян. "Війна з цивільними — це все, що вони вміють. Росія має відчути сповна розплату за все, що вона робить", — зазначив Єрмак.

Разом з тим, журналіст Денис Казанський відзначив, що російська пропаганда уже почала розносити брехню про те, що в супермаркеті у Костянтинівці ховали військову техніку, боєприпаси та НАТІвських найманців.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв про чотирьох загиблих.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини