Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні прокоментували ядерні погрози Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прокоментували ядерні погрози Кремля

Олексій Данілов пояснив, як, на його думку, варто ставитися до ядерних погроз РФ

3 жовтня 2023, 22:27
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов розповів про реакцію міжнародної спільноти та західних партнерів на загрозу можливого застосування Росією ядерної зброї. Про це, як повідомляють "Коментарі", він заявив в інтерв'ю для UKRLIFE.TV. 

В Україні прокоментували ядерні погрози Кремля

Олексій Данілов

"Деякі держави вважають, що використання ядерної зброї буде тією межею, яку не можна буде переходити. Ну так звичайно – цього не можна допустити", – погодився Олексій Данілов.

Разом з тим він підкреслив, що щодо Росії в цьому та іншому питанні не підходять звичні форми комунікації, оскільки РФ не дотримується загальноприйнятих норм міжнародного права.

"Якщо люди живуть за своїми власними законами, люди не дотримуються міжнародних прав, їм на вашу думку, скажімо так... вони на неї не звертають уваги", – каже він.

На думку Данілова, саме сприйняття ядерного шантажу Росії, шлях поступок у відповідь на ядерні погрози, наближає ймовірність застосування ядерної зброї.

"Росія не буде використовувати ядерну зброю до того часу, поки ви самі їй це не дозволите. Коли ви дозволите Росі використати ядерну зброю – вона її використає", – зауважив секретар РНБО.

Нагадаємо, що вторгнення в Україну Путін почав з заяви, адресованної західним державам. В ній він пригрозив, що їх втручання на боці України може призвести до того, що ці країни зіткнуться з викликами, які жодного разу в їх історії не зустрічалися. Спостерігачі розцінили цю заяву, як погрозу застосування ядерної зброї. Згодом, для оголошення ядерних погроз Москва використосувала заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва. Захід у свою чергу називав такі заяви безвідповідальними. Найбільш різка відповідь з цього приводу була зроблена з боку голови уряду Британії Бориса Джонсона в 2022 році, який заявив, що на застосування Росією ядерної зброї буде відповідь. 

"У разі застосування зброї масового ураження Великобританія залишає за собою право самостійно, не консультуючись з іншими країнами НАТО, завдати удар у відповідь", — зазначив тоді Джонсон.

Тим часом, у Росії озвучили сценарій атаки на США: "Ядерної зими не буде".

У Кремлі відхрестилися від пропозиції підірвати ядерну бомбу над Сибіром.

А на Заході зробили заяву, що Путін хоче "вічної" війни з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 жовтня 2023, 21:46

Він сам цю світлину барина обрав? Путін теж любить схилитись праворуч - представники братньої ментальності.


Новини