Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході зробили заяву, що Путін хоче "вічної" війни з Україною: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході зробили заяву, що Путін хоче "вічної" війни з Україною: яка причина

Про мету Путіна заговорив британській політолог Марк Галеотті.

3 жовтня 2023, 21:20
Поділіться публікацією:

При побоюваннях партнерів із  Заходу, що  військове вторгнення буде довшим, ніж вони  очікували, для  господаря Кремля  Володимира Путіна "вічна війна", це, можливо, мета. 

На Заході зробили заяву, що Путін хоче "вічної" війни з Україною: яка причина

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Про це   сказав політолог з Великої Британії,  керівник  консалтингової компанії Mayak Intelligence Марк Галеотті, інформує CNN.  Як він стверджує, Путін має свою перевагу, затягуючи   бойові дій  на території  України.

"Це звучить як похмура перспектива, але, з точки зору Путіна, вона також має свої явні переваги", — зазначив Галеотті. 

Якщо  російський президент порівнював цю "спеціальну операцію" в Україні з "вирішальної битвою за долю Росії",  то він  оцінює себе як головнокомандувач під час  в екзистенціальної війни з Заходом, стверджує британський експерт.

Він пригадав, як Путін, висловлюючи такі тези,  запам'ятавсь під час   травневого параду  на честь Дня Перемоги.  Диктатор не пропонує  співгромадянам нічого  конкретного на майбутнє і не дає  жодного сподівання, що війна закінчиться.

 "Лунало лише повідомлення про те, що нація заблокована в екзистенціальній боротьбі з ворожим Заходом, реального кінця якої не видно", — каже політолог.

Він  констатує, що війна для РФ буде  катастрофою. Адже за інформацією  джерел в  американському уряді, РФ могла  зазнати втрат  у війни з Україною в 120 тисяч осіб, зокрема,  кількість поранених серед військових  може становити  до 170-180 тисяч осіб. 

Сьогодні для  господаря Кремля є  головним -  продовжити  контролювати  свою націю,  саме  тривала війна в  Україні  дозволить  йому  здійснювати  такі  репресії. 

"Для нього — це можливість. Оскільки вічна війна стає організаційним принципом "пізнього путінізму", вона виправдовує — навіть вимагає — посилення репресій, необхідних Путіну, щоб зберегти свій контроль над нацією. Навіть найменше незгода стає державною зрадою, а значне переміщення ресурсів у оборонний сектор стає необхідністю", — підсумував Марк  Галеотті. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія зацікавлена у новому конфлікті. Кремль намагається відвернути увагу від війни в Україні та підірвати довіру до НАТО та США, таким чином Росія зацікавлена у новому конфлікті між Сербією та Косово. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 жовтня 2023, 21:42

Прозріння потроху настає. Тепер чекаємо питань до маразма Байдена та демократів, які спровокували війну і підживлюють. Питання до спільного з Путіним партнера - юдейка та пропагандистів від народу божого. Скільки часу буде треба на це прозріння і скільки жертв з обох сторін, хто зна.


Новини