Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні помітили нову сучасну зброю світового рівня
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні помітили нову сучасну зброю світового рівня

Україна отримала потужну зброю, яка допоможе ЗСУ продовжувати тиснути на російських окупантів у війні.

8 листопада 2023, 16:30 comments2246
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В соціальних мережах з’явилось фото, яке свідчить, що Україна вже отримала одну з найкращих та найсучасніших артилерійських розробок у світі — шведську самохідну гаубицю Archer.

В Україні помітили нову сучасну зброю світового рівня

Артилерійська система Archer. Фото з відкритих джерел

Артилерія є однією з ключових озброєнь у війні проти Росії. Українські солдати використовують тисячі боєприпасів щодня атакуючи позиції росіян. Тепер допомагати відвойовувати українські території для ЗСУ буде шведська гаубиця Archer, яка була надіслана в рамках військової допомоги від Великої Британії. Перші кадри з новою гаубицею, які згодом розлетілись по соцмережах опублікував Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Британці на початку 2023 року оголосили, що відправлять гаубиці Archer в Україну, однак лише тепер можна точно сказати, що вони використовуються на фронті.

САУ Archer – це шестиколісна самохідна гаубиця, основним озброєнням якої є 155-мм автоматична гармата. Як зазначають на сайті британської армії вся конструкція може похвалитися "ідеальним балансом між вогневою міццю та мобільністю", пропонуючи можливість вести вогонь на великі відстані, швидку підготовку до роботи та повний захист для екіпажу.

Шведська гаубиця вперше стала на озброєння в 2014 році, що робить її одним з найсучасніших озброєнь у своєму класі. САУ Archer може вразити противника на відстані понад 50 км і бути готовим до залпу всього за 20 секунд. Техніка так само швидко може віддалятися від місця, звідки вела вогонь, що значно знижує ризик зустрічного вогню противника.

Вся робота гаубиці автоматизована і здійснюється дистанційно екіпажем із трьох-чотирьох осіб із броньованої кабіни. Також гармата може вистрілити до 12 снарядів за три хвилини. Крім того, у розпорядженні екіпажу є дистанційно керований кулемет і гранатомет. Гаубиця Archer рухається зі швидкістю 70 км/год та має запас ходу до 650 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому США не відправляє ракети ATACMS в Україну.

Також "Коментарі" писали, що у 3-й штурмовій бригаді розповіли про зміну тактики росіян на фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини