Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому США не відправляє ракети ATACMS: ЗМІ назвали нову причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому США не відправляє ракети ATACMS: ЗМІ назвали нову причину

Після того, як Україна отримала перші ракети ATACMS, в адміністрації президента США знайшли нову причину, чому не відправляти далекобійні ракети в Україну.

8 листопада 2023, 13:00 comments1078
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США у жовтні без оголошення передали Україні невідому кількість ракети ATACMS радіусу ураження 165 км. Однак чи відбуваються поставки й далі цієї зброї невідомо. Журналісти NY Times вказали на несподівану причину, чому США не хоче надавати ракети ATACMS для України.

Чому США не відправляє ракети ATACMS: ЗМІ назвали нову причину

Чому США не відправляє ракети ATACMS в Україну. Фото з відкритих джерел

В адміністрації Байдена повідомляли, що надали усі необхідні системи, які просив президент України Володимир Зеленський. Однак виключенням стали ракетні системи великої дальності ATACMS, які у певних модифікаціях зможуть завдавати удару на відстань понад 300 км.

Раніше Джо Байден наполягав на побоюванні, що США можуть перетнути "червоні лінії", що призведе до більшої ескалації у війні, зокрема з можливим використанням ядерної зброї. Однак тепер NY Times вказують, що ця позиція змінилась. 

"Зараз побоювання щодо ATACMS полягає в тому, що вони не матимуть великого значення, тому що росіяни вчаться ставити свої літаки поза межами досяжності зброї", — пише NY Times.

Нагадаємо, що генерал Валерій Залужний говорив, що Україні для перемоги потрібна сучасна зброя, яка зможе перевершити російське озброєння. Крім того, Залужний наголосив, що Україна не готова жертвувати своїми солдатами, як це робить російське керівництво.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, військовий аналітик розповів, скільки потрібно ракет ATACMS для знищення Кримського мосту.

Також "Коментарі" писали про радника Офісу президента Михала Подоляка, який розповів, чого насправді хоче досягти Росія пропонуючи Україні мирні переговори та припинення вогню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини