Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний розповів, що допоможе Україні змінити ситуацію на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний розповів, що допоможе Україні змінити ситуацію на полі бою

Генерал Валерій Залужний назвав, що потрібно, щоб вийти з глухого кута війни проти Росії та перемогти її у цій війні.

2 листопада 2023, 09:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що за стандартами НАТО українська армія мала рухатись зі швидкістю 30 км на добу і за чотири місяці опинитись в Криму та його звільнити. Однак під час контрнаступу цього не сталось, Україна посунула лінію фронту на 17 км. Валерій Залужний розповів виданню The Economist, як Україні вийти з цього глухого кута.

Залужний розповів, що допоможе Україні змінити ситуацію на полі бою

Генерал Валерій Залужний. Фото з відкритих джерел

Під час контрнаступу Залужний спостерігав, що українські війська не рухаються швидко та застрягли у мінних полях.

"Спочатку я подумав, що з нашими командирами щось не так, тому змінив деяких із них. Тоді я подумав, може, наші бійці не придатні за призначенням, тому переставив бійців у якісь бригади", — говорить Залужний.

Однак згодом Валерій Залужний згадав про книгу 1941 року "Прорив укріплених ліній оборони" радянського генерала Смирнова. Читаючи книгу Залужний зрозумів, що рівень розвитку технологій не дає можливості досягти значної переваги на фронті. За словами Валерія Залужного сьогодні військова техніка на полі бою може визначити місце та кількість солдат однією чи іншої армії, що створює складнощі для несподіваних маневрів.

"Простий факт полягає в тому, що ми бачимо все, що робить ворог, і вони бачать все, що робимо ми. Щоб вийти з глухого кута, нам потрібно щось нове, як-от порох", — пояснює Залужний.

Однак, головнокомандувач ЗСУ вказує, що цього разу вирішальним фактором, щоб вийти з цього глухого кута буде не просто новий винахід,  а сукупність технічних рішень, які вже існують. Залужний закликає до інновацій у БПЛА, обладнанні для розмінування, протиартелерійських можливостях та радіоелектронній боротьбі. Валерій Залужний наголошує, що Україні потрібно використовувати потужність, яка є у нових технологіях.

Залужний визнав, що хоча повільне постачання зброї в Україну Заходом викликає розчарування та дозволяє Росії перегрупувати та відновити свою оборону, це не головна причина важкої ситуації в Україні. За його словами, неможливо виграти цю війну зброєю минулого покоління та застарілими методами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Валерій Залужний висловився про ситуацію на фронті в Україні зазначивши, що це була його помилка.

Також "Коментарі" писали, що суперпрогнозисти назвали рік закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини