Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Це була моя помилка": Залужний про ситуацію на фронті в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це була моя помилка": Залужний про ситуацію на фронті в Україні

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав свою помилку під час контрнаступу України.

2 листопада 2023, 09:02 comments4270
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Війна з Росією зайшла в глухий кут і для її виходу потрібен великий технологічний прорив, а це малоймовірно, визнав головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Залужного для видання The Economist.

"Це була моя помилка": Залужний про ситуацію на фронті в Україні

Генерал Валерій Залужний. Фото з відкритих джерел

Як зазначає The Economist, за п'ять місяців контрнаступу Україні вдалося перемістити лінію фронту на 17 км, і такий розвиток подій підірвав надію Заходу на те, що ефективне витіснення росіян з окупованих територій переконає Путіна в неможливості виграти війну та змусить його йти на мирні переговори.

Головнокомандувач Валерій Залужний також визнав, що помилився у цій ситуації, сподіваючись змусити президента Росії вдатись до переговорів.

"Це була моя помилка. Росія втратила щонайменше 150 тисяч загиблих. У будь-якій іншій країні такі жертви зупинили б війну", — говорить Валерій Залужний.

The Economist зазначає, що для Путіна орієнтирами є Перша та Друга світові війни, де Росія втратила мільйони людей. Видання вказує, що для Путіна життя громадян його країни дешеве і нічого не вартує.

Як зазначив Залужний для перемоги у війні потрібна сукупність усіх можливих технічних рішень: дрони, радіоелектронна боротьба, засоби протиартилерії та засоби розмінування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський військовополонений розповів про некомпетентних офіцерів, які тримають солдатів за худобу, значні втрати та існування загонів, які розстрілюють відступаючих.

Також "Коментарі" писали про суперпрогнозистів, які назвали рік, коли закінчиться війна в Україні. Компанія, яка складає прогнози на майбутнє має команду зі 180 фахівців, які оцінили можливість завершення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 листопада 2023, 09:19

Нарешті, хоч в одного вистачило сміливості визнати якусь помилку. Крихітне дорослішання. Хоч це не та помилка, і їх ціла купа на військовому і державному рівні. Наступати треба було улітку 2022, треба було не пропагандистів брехунів розвивати а інженерів які б грамотно оцінили укріплення. Працювати на Україну, а ні агробариг. Не самих себе та вождя вихваляти, а реформувати і піднімати на боротьбу Україну. Не знижувати інтелект нації переможної брехнею, а навпаки не боятись казати правду і піднімати розвиток українців. Тепер тільки одне, дайте нації виїхати у Європу, імперія колись розпадеться і збережена нація зможе повернутись.


Новини