Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні не буде ATACMS: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні не буде ATACMS: у США назвали причину

Вашингтон не готовий постачати Україні ATACMS через брак запасів

14 лютого 2023, 11:05 comments2425
Поділіться публікацією:

Україна вже досить тривалий час просить західних союзників надати далекобійні ракети, але весь цей час Київ отримує відмову. Так у США вкотре пояснили, що не мають наміру постачати системи ATACMS в Україну. Якщо раніше Вашингтон пояснював свою відмову тим, що це може призвести до посилення ескалації з Росією, то тепер у США заявляють, що їм не вистачає запасів далекобійних ракет. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Politico", з посиланням на чотири поінформовані джерела.

В Україні не буде ATACMS: у США назвали причину

Система ATACMS. Фото: из открытых источников

Видання пише, що в ході останніх зустрічей офіційні особи США повідомили представників Києва, що Пентагон не має достатніх запасів тактичних ракетних систем, а передача ATACMS зменшить запаси і пошкодить бойову готовність армії США до відображення потенційних загроз.

Крім того, зазначає Politico, у США стурбовані, що Україна може використати американські далекобійні ракети для ударів углиб російської території, що може бути сприйняте Москвою як перехід "червоної лінії".

"Ми завжди враховуємо власні запаси, забезпечуючи Україну тим, що їй потрібно на полі бою. Існують інші шляхи надання Україні можливостей, необхідних для завдання ударів по цілях", – сказав виданню високопосадовець Пентагону.

За інформацією іншого співрозмовника, Київ розглядає ідею отримання дозволу на купівлю ATACMS у країни-союзника коштом, наданим США. Системи ATACMS є на озброєнні Південної Кореї, Польщі, Румунії, Греції, Туреччини, Катару та Бахрейну.

Ще один співрозмовник повідомив Politico, що у наступному пакеті допомоги США не буде літаків F-16 та ракет ATACMS, а допомога включатиме боєприпаси, ракети ППО та запасні частини до військової техніки.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у війні настає переломний момент: у США звернулися із попередженням до України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які очікування від 10-го пакету санкцій проти РФ – що важливо врахувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини