Головна Новини Суспільство Війна з Росією В України може бути ще більше F-16: ЗМІ дізналися, яка країна може допомогти
commentss НОВИНИ Всі новини

В України може бути ще більше F-16: ЗМІ дізналися, яка країна може допомогти

Греція хоче продати США старі винищувачі F-16 для подальшої їх модернізації та передачі Україні

17 липня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:

Греція збирається вивести з експлуатації 32 старі винищувачі F-16 Block-30. Країна хоче продати їх США, щоб літаки модернізували та передали в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує видання Al Jazeera з посиланням на джерела в грецькій армії.

В України може бути ще більше F-16: ЗМІ дізналися, яка країна може допомогти

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що Греція планує модернізувати 82 винищувачі F-16 до Block-70 і придбати у Франції 24 винищувачі четвертого покоління Rafale. Комітет Конгресу США також дозволив Греції придбати до 40 багатоцільових винищувачів п'ятого покоління F-35.

В одній із доповідей говорилося, що Україна може розраховувати на 60 списаних літаків F-16 із Данії, Норвегії та Нідерландів. Однак країна потребує близько 150 винищувачів, тому 32 літаки від Греції допомогли б заповнити цю прогалину.

За інформацією джерел Al Jazeera, Греція вважає за краще продати ці літаки назад США, де їх модернізували б, після чого передали Києву. Деякі військові експерти обережно ставляться до передачі десятків винищувачів.

"На жаль, через наших сусідів ми зобов'язані мати дуже потужні збройні сили. Продаж 32 винищувачів F-16 ... відкриє велику дірку у військово-повітряних силах. ... Має бути кворум з близько 200 літаків, чого не може бути з більш сучасними та дорогими винищувачами", – сказав інженер грецьких ВПС на умовах анонімності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — половина літа вже позаду, проте Україна досі не отримала обіцяних від Заходу винищувачів та продовжує дискусії з партнерами щодо згоди на завдання ударів по території РФ. Що свідчить про неприємні сигнали? Чим Захід відверто дивує? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як українська армія готується до прибуття F-16: з чим Росія має більше проблем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини