Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні мобілізують чоловіків молодше 25 років: кого забирають до армії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні мобілізують чоловіків молодше 25 років: кого забирають до армії

Окремі категорії чоловіків віком до 25 років також підпадають під мобілізацію

14 червня 2024, 00:20 comments1832
Поділіться публікацією:

В Україні окремі категорії чоловіків віком до 25 років також можуть бути мобілізовані, хоча новий закон передбачає мобілізацію військовозобов'язаних, яким виповнилося 25 років.

В Україні мобілізують чоловіків молодше 25 років: кого забирають до армії

В Україні посилили мобілізацію. Фото з відкритих джерел

За словами адвоката Ольги Леонтьєвої, чоловіків віком до 25 років можуть мобілізувати у тому випадку, якщо військовозобов'язаний числиться резервістом.

"Резервісти — це ті, хто раніше проходили військову службу, закінчили військову кафедру або ті, кого визнали непридатними до проходження військової служби в мирний час та обмежено придатними для служби в особливий період. Третя категорія — найпоширеніша причина, чому хлопців до 25 років забирають на фронт", — розповіла юристка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що майже половина українців вважає, що виграти у війні не зможе ні Україна, ні Росія. Такими є результати опитування, які провела соціологічна дослідницька компанія "Рейтинг" на замовлення "Фонду Карнегі за міжнародний мир". Близько 44% респондентів вважають, що ні Україна, ні Росія не виграють у війні. 41% опитаних відповіли, що виграє Україна, а 5% –  що виграє РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на фронті зараз триває наступ РФ. Ситуація важка, але це не означає, що ЗСУ не вистоять, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. "Я вважаю, що важкий період на фронті зараз триває. Але я ще раз повторюю: армагедону ніякого не буде. Не переймайтеся, ми вистоїмо та переможемо", – сказав Кирило Буданов. Головний розвідник відзначив, що літній наступ російської армії розпочався близько місяця тому. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://focus.ua/ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини